Albert Guinovart i Antoni Ros Marbà inauguren oficialment el Festival de Pasqua de Cervera

Antoni Ros

Antoni Ros

El primer estrenarà a la demarcació de Lleida el seu “Requiem” amb el Cor Jove de l’Orfeó Català aquest dissabte, 24 de març

El director i padrí del Festival, preesestrenarà la sardana “Quatre vegades vint” en motiu del seu 80è aniversari amb la Cobla Sant Jordi aquest diumenge, 25 de març, al Paranimf de la Universita

Els concerts del Festival cerverí es perllongaran fins l’1 d’abril en diversos espais de la ciutat

 Després de l’èxit de públic del concert escolar amb Barcelona Gospel Messengers, aquest cap de setmana arriba el torn de dos de les grans figures d’aquesta edició del Festival de Pasqua.

Aquest dissabte, 24 de març, Albert Guinovart portarà a Cervera la seva darrera obra, una versió del seu “Requiem” pensada expressament per viure’s al certamen. Aquesta nova composició es realitzarà amb el Cor Jove de l’Orfeó Català. Aquesta és una oportunitat única per gaudir d’una de les principals produccions d’enguany del Palau de la Música Catalana, del qual Guinovart n’és el compositor convidat. El concert tindrà lloc a les 21 hores al Paranimf de la Universitat de Cervera.

El dia següent, diumenge, 25 de març, a les 19 hores, Antoni Ros Marbà, padrí del Festival de Cervera, deixarà escoltar al públic en primícia i per primer cop, la seva nova composició, la sardana “Quatre vegades vint”. Ho farà acompanyat de la prestigiosa Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona i, a més, amb Ros Marbà a la batuta, també interpretaran obres de de Toldrà, Ferrer, Casals, Serra, Olta o Garreta, a més d’altres composicions del propi Ros Marbà.

Aquest concert, que havia de tenir lloc al Gran Teatre de la Passió, es trasllada per raons tècniques al Paranimf de la Universitat de Cervera.

La setmana següent, arribaran els concerts de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida en un concert amb la música de Toldrà i Ferrer com a protagonistes; la Coral Cantiga fent un repàs a la polifonia catalana tan sacra com profana, el Quartet Teixidor i el clarinetista Oriol Romaní; el pianista Jordi Masó amb la integral de les cançons i danses de Mompou; el maridatge de música i vi del popular cantant Salva Racero; i, tancarà el Festival, l’organista italià Guido Iotti que tocarà l’orgue Tepatti de l’Església de Sant Agustí.

 El compositor i pianista Albert Guinovart

Albert Guinovart és un dels músics més complets i polifacètics actuals. La seva activitat professional es divideix entre la seva dedicació com a pianista de repertori, compositor i docent.

Format a Barcelona marxà a Londres per a estudiar amb Maria Curcio. Ha tocat per tota Europa, Sudamèrica, Estats Units, Canadà, Japó, Orient Mitjà, Austràlia i Nova Zelanda, en recitals i amb orquestres diverses, amb directors com Ch. Hogwood, F.P. Decker, V. Petrenko, D. Cohen, L. Foster, E. Colomer, J. Pons, S. Mas, J. Ross entre d’altres. Ha col·laborat amb artistes com Victoria de los Ángeles i Nacho Duato.

És conegut pels seus premiats musicals: Mar i Cel, Flor de Nit, Gaudí, el musical de Barcelona, Paradís, La Vampira del Raval i Scaramouche

També ha compost les òperes, Atzar, i Alba eterna, el ballet Terra Baixa, abundant música simfònica, coral i cambrística. També es coneixen les seves incursions en la televisió i el cinema.

És professor d’orquestració i composició a l’ESMUC, i acadèmic de la Reial Acadèmia de Belles Arts i de Sant Jordi. Compta amb tres Premis Butaca i dos Max, així com el Premi Ciutat de Barcelona. Des d’aquest any és Steinway Artist.

Té més de 30 enregistraments entre d’ells destaquen els d’Harmonia Mundi, amb les Sonates d’I. Albéniz, Danses de Turina i Goyescas de Granados; Tangos simfònics amb l’OBC per Decca , o la integral de Rodrigo per a EMI. El seu enregistrament per a SONY amb els seu dos primers Concerts de piano, gravat a Sant Petersburg, aixi com els seus celebrats “Valsos Poètics” estrenats al Primer Festival de Cervera, ha estat un èxit. Així com el darrer “Nocturn” d’obres per a piano sol.

Enguany és l’artista resident del Palau de la Música Catalana. Fruit d’aquesta residència ha creat el Rèquiem que escoltarem al Festival de Pasqua.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.