Alumnes de l’Escola Alba dissenyen els punts de llibre del Sant Jordi 2018 de Tàrrega

David Tarragó treballa amb 8 joves diverses tècniques artístiques, tallers dels quals sorgiran 18 il·lustracions · Segona vegada que la Regidoria de Cultura edita una sèrie de punts de llibre amb motiu de la gran festa catalana de les lletres

Els alumnes de l’Escola Alba de Tàrrega seran els encarregats d’il·lustrar la nova sèrie de punts de llibre que editarà la capital de l’Urgell pel proper Sant Jordi. Són 8 joves que participen en el projecte Artis Kids de l’Escola Alba, activitat on es treballa l’expressió artística i es potencia la creativitat. L’artista David Tarragó imparteix el taller des d’unes setmanes ençà i el resultat del treball es troba força avançat. Fruit de l’acord assolit amb la Regidoria de Cultura, se seleccionaran 18 dissenys que serviran per il·lustrar sengles punts de llibre.

En total, Tàrrega posarà en circulació 18.000 exemplars (un miler per a cada disseny) que es lliuraran als usuaris de la Biblioteca Comarcal de Tàrrega cada vegada que es realitzi un préstec i al públic de les activitats literàries de Sant Jordi a la ciutat. La iniciativa es presentarà també al públic durant els actes de Sant Jordi organitzats per la Regidoria de Cultura. Prèviament, avui han visitat el taller l’alcaldessa Rosa Maria Perelló; el regidor de Cultura, Raül Palacios; i el regidor de Polítiques de la Ciutadania, Jaume Folguera; els quals han posat de manifest com l’art pot contribuir a la inclusió social.

”Quan el David ens va venir a explicar la iniciativa vam tenir clar que el projecte s’havia de fer amb aquest grup de nois i noies que tenen un talent especial i una inquietud pel món de l’art”, explica Belén Hernández, una de les docents que lidera el projecte Artis Kids. L’artista David Tarragó treballa diferents tècniques amb els alumnes. Els proposa dibuixos i il·lustracions com paisatges, retrats o elements abstractes que ells interpreten i fan seus a partir de la seva creativitat. Aquesta és la segona vegada que la Regidoria de Cultura edita una col·lecció de punts de llibre per Sant Jordi. L’anterior fou l’any 2016, quan la tasca fou encarregada a un grup d’artistes de Tàrrega. La iniciativa té ara continuïtat de la mà dels alumnes de l’Escola Alba.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.