El Ple de Tàrrega aprova la moció per fer més àgil la llei de pobresa energètica amb l’abstenció de la CUP

 

El Ple de Tàrrega va aprovar amb els vots amb l’abstenció de la CUP i els vots a favor de l’equip de govern i de la resta de grups, una moció que insta a la Generalitat a fer més àgil i eficient la llei de pobresa energètica i establir convenis amb les empreses subministradores de gas i llum. La proposta va ser presentada per l’equip de govern. Des de la CUP consideren que l’ajuntament té competències per actuar directament per pal·liar el problema a nivell municipal establint convenis i protocols per exemple amb empreses subministradores i denunciar-les en cas d’incompliment. Van criticar que es treballi amb grans corporacions i van lamentar que cap de les vuit propostes que van presentar per incorporar al text s’acceptés.

La moció que va presentar la CUP per avançar cap a una fiscalitat més justa i progressiva va ser desestimada al rebre els vots en contra de l’equip de Govern i les abstencions d’ERC i CdT. El text proposava, entre altres, demanar la revisió dels valors cadastrals per adequar-los a la realitat del municipi, rebaixar el tipus impositiu de l’Impost de Béns Immobles i poder crear un tipus diferenciat d’IBI, un per a immobles i comerços i un altre per a indústries i grans superfícies comercials. L’equip de govern hi va votar en contra. ERC i CdT van demanar també que es realitzes un estudi previ per veure com afectaria la mesura a la ciutat. L’adaptació al pressupost de 2017 al Pla Estratègic de Subvencions es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció de la resta de grups. La mesura permetrà concedir enguany un total de 401.780 euros en subvencions, beques i ajuts i que es destinaran al teixit associatiu local, a ajudes per a famílies en risc d’exclusió social i projectes de cooperació. El Ple va començar amb un minut de silenci per recordar a l’exregidor Tomàs Pujol, l’arxiver Gener Gonzalvo i els dos agents rurals assassinats a Aspa.

Com a novetat la sessió del 26 de gener fou la primera que es va emetre en directe via “streaming”. Així, el debat i la votació de les propostes es van poder seguir a temps real a través del canal de YouTube del consistori, al qual s’hi pot accedir des del web municipal www.tarrega.cat. El contingut emès s’edita posteriorment per confeccionar la vídeo-acta, la qual es pot consultar de forma permanent al mateix web. L’Ajuntament de Tàrrega accentua així la transparència de l’ens.

 

 

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.