L’efectivitat del Barça doblega un Pardinyes valent a la Copa de Catalunya Absoluta Femenina que es juga a Tàrrega

En la segona semifinal de la Copa Catalunya Femenina, el Barça ha derrotat per 9 a 0 el Pardinyes. Les de Fran Sánchez s’han mostrat inexpugnables en defensa i efectives quan s’incorporaven a l’atac. Per la seva part, les lleidatanes han tingut problemes per generar perill a un rival poderós i amb les idees clares. Així doncs, el Barça s’enfrontarà a l’Espanyol a la gran final, mentre que l’AEM i el Pardinyes lluitaran per la tercera i quarta plaça.

El Barça ha saltat a la gespa al Camp Municipal Joan Capdevila Méndez amb la intenció de dominar l’encontre des del xiulet inicial. Amb una pressió alta i intensa, les blaugranes han incomodat la sortida de pilota d’un Pardinyes que no ha renunciat a jugar des de la seva defensa. La primera ocasió clara del xoc ha estat un xut de Lieke Martens que ha sortit fregant el pal. Poc després, al minut 14, Andressa Alves ha batut Tatiana Bonjorn amb un xut ras. I, només nou minuts després, la davantera brasilera ha ampliat diferències transformant un penal.

Lluny de relaxar-se, el Barça ha continuat atacant per ampliar l’avantatge. I ho ha aconseguit només un minut després, quan Clara Armengol ha enviat la pilota al fons de la xarxa en culminar una gran jugada col·lectiva. Fruit del joc associatiu de les blaugranes, el Pardinyes ha donat un pas enrere i s’ha defensat més a prop de la seva àrea. Això ha minimitzat les ocasions de gol blaugranes, que han tingut més dificultats per trobar espais.

A la represa, el Barça ha posat una marxa més i ha sentenciat la final per la via ràpida. Quan només s’havien jugat sis minuts, Natasha Andonova ha anotat la quarta diana del seu equip amb un fantàstic xut que ha entrat per l’escaire. En la següent acció de perill blaugrana, la mateixa Andonova ha batut la portera del Pardinyes amb un tir ajustat a la base del pal. I, deu minuts més tard, la futbolista macedònia ha marcat un hat trick amb un espectacular llançament de falta.

En l’últim tram del xoc, el Barça ha anotat la setena diana, obra de Mariona Caldentey al minut 74. Les blaugranes han seguit assetjant la porteria rival, però les brillants actuacions d’Elian Graus sota pals han evitat que la golejada encara fos més gran. Quan quedaven tres minuts per al final, Caldentey ha marcat un doblet en transformar amb èxit una falta. En la darrera jugada de la semifinal, la jugadora mallorquina ha tancat la golejada anotant el definitiu 9 a 0. Així doncs, el Barça jugarà la final de la Copa Catalunya Femenina davant l’Espanyol diumenge 23 d’agost a les 20.00 hores al Camp de Futbol Municipal Joan Capdevila Méndez, a Tàrrega.

Al partit hi ha assistit el vicepresident de l’FCF i delegat a Lleida, Jordi Terés; la directiva i delegada de l’FCF al Baix Llobregat, Paquita Linares; el responsable del futbol femení de l’FCF, Albert Montull; el directiu Jaume Plaza; el directiu i subdelegat al Berguedà, Pep Graus; el delegat del CTA a Lleida, Xavier Pérez, l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló; el regidor d’esports del municipi, Jaume Folguera; i directius de l’Espanyol i l’AEM; entre altres.