Tàrrega identifica amb codis QR una vintena d’espais emblemàtics del Parc de Sant Eloi per donar informació al visitant

 

A partir d’ara, amb un telèfon mòbil es pot accedir a tota la informació dels monuments i espais emblemàtics de Sant Eloi. Ho permet la tecnologia dels codis QR amb els quals es pot visualitzar imatges, informació i qualsevol arxiu fent tan sols un clic a l’aplicació lectora de codis.

El projecte és totalment local perquè ha estat ideat i desenvolupat per persones i empreses de Tàrrega amb l’objectiu de divulgar tot el patrimoni artístic i arquitectònic del Parc.

El fotògraf Jaume Solé que ha impulsat la mateixa idea per als cementiris necessitava que els continguts dels enllaços es poguessin actualitzar sense que el codi quedés inhabilitat . L’empresa Dispromèdia li va facilitar un sistema  per a fer-ho possible, el QRView.

L’altre problema que es plantejava era de quin material havien d’estar fets els codis per a que fossin duradors a la intempèrie i no representessin un cost elevant. Un cop més el talent targarí va aportar la solució.

En aquest moment ja hi ha una xarxa de 22 monuments que incorporen els codis QR però en una segona fase es vol arribar a la cinquantena de peces i espais que hi ha al parc. Un valor afegit que fa que el parc es consideri un museu a l’aire lliure.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.