El Tarròs commemora el 82è aniversari de l’afusellament de Lluís Companys

L’acte ha estat presidit per la consellera de presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà

L’espai Companys ha acollit aquest dissabte al matí l’acte de commemoració de l’aniversari de la mort de Lluís Companys, afusellat per les tropes feixistes ara fa 82 anys. Com ja és habitual, cada 15 d’octubre es recorda l’assassinat del fill de El Tarròs en un acte de nou presidit per la consellera de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà. La jornada també ha comptat amb la presència del delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé; el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; també per Gerard Balcells, president del Consell Comarcal de l’Urgell, i Víctor Franco, segon tinent d’alcalde de Tornabous.

Durant els parlaments ha sigut el moment no només de recordar la figura del 123è president de la Generalitat, també per reivindicar la importància de la memòria històrica i de la lluita per la llibertat.

L’acte ha inclòs també l’actuació del Quartet Prysma, format per músics de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell, a més de la tradicional ofrena floral al monument i de la interpretació de l’Himne Nacional de Catalunya.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.