La Solana inicia una nova edició del programa de creació de llocs de treball de qualitat per a majors de 30 anys

El Centre de Recursos per a l’Ocupació de l’Ajuntament de Tàrrega posa en marxa la cinquena edició del pla, que ofereix 22 places · Des que el consistori va posar en marxa la iniciativa, ha ajudat a trobar feina a un centenar de persones

El Centre La Solana de l’Ajuntament de Tàrrega ha iniciat aquest mes d’octubre a la comarca de l’Urgell una nova edició del programa 30 Plus, l’objectiu del qual és la creació de llocs de treball de qualitat per a persones de 30 anys amb col·laboració de les empreses del territori.

La nova edició ve marcada per l’èxit i la consolidació d’aquest programa a la cartera de Serveis del Centre La Solana, ja que es tracta de la cinquena edició. Mitjançant aquest pla, l’entitat ha aconseguit trobar feina a 96 persones en les edicions anteriors, que representa quasi el 100% de les places atorgades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), que cofinança el programa.

El programa 30 Plus és una iniciativa de formació i treball per a la inserció laboral de persones en situació d’atur majors 30 anys, mitjançant la combinació de la identificació de les necessitats de les empreses, orientació per l’adquisició i millora de competències transversals, formació a mida de les necessitats detectades, subvencions per a la contractació per a les empreses i acompanyament al llarg de tot el procés.

Per una banda, va dirigit a persones en situació d’atur de 30 anys o més, de la comarca de l’Urgell, prioritzant els col•lectius de persones en situació de desavantatge laboral i que tenen dificultats per reincorporar-se al mercat de treball.

I per l’altra banda, va enfocat a les empreses del territori que vulguin contractar a una persona durant un mínim de 12 mesos i que vulguin beneficiar-se d’un important incentiu econòmic d’un màxim de 9.974,97 euros per contracte.

Aquest programa permet crear sinergies entre les persones en cerca de feina i el teixit empresarial del territori, sortint-ne beneficiades ambdues parts. Per aquesta nova edició, hi ha 22 places disponibles.

Aquest projecte està impulsat pel Centre La Solana – Centre de Recursos per a l’Ocupació de l’Ajuntament de Tàrrega, amb la col·laboració del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, i cofinançat pel Ministerio de Trabajo y Economia Social a través del Servicio Público de Empleo Estatal. L’Ajuntament ha rebut una subvenció de 71.861,24 euros per executar el projecte.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.