L’Orquestra Julià Carbonell amplia el seu projecte social i s’adreça als col•lectius amb diversitat funcional i Alzheimer

PATRONAT JULIÀ CARBONELL_2La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la reunió del Patronat de la Fundació, de la qual n’és membre

La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha presidit aquest dilluns la reunió del Patronat de la Fundació Julià Carbonell, que s’ha celebrat a la sala polivalent de la Diputació. L’acte ha comptat també amb la participació dels vicepresidents segon i cinquè de la Diputació, Gerard Sabarich i Enric Mir, respectivament; el director de l’Orquestra Julià Carbonell (OJC), Alfons Reverté, i la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Lleida, Montse Parra, així com altres representants d’institucions i entitats que formen part del patronat.

Durant la reunió, s’han exposat els eixos fonamentals sobre els quals pivotaran les activitats de l’OJC per a l’anualitat de 2019, posant un especial èmfasi en el projecte social dirigit especialment als col·lectius amb diversitat funcional i als afectats per l’Alzheimer.

Aquest serà el projecte estrella, conjuntament amb el de l’ampliació de l’espai educatiu, creant l’Orquestra Infantil Julià Carbonell –que va debutar amb èxit el passat cap de setmana al Paranimf de la Universitat de Cervera – en el qual hi ha nenes i nens de quinze poblacions diferents de les comarques de Lleida i amb nivells d’estudis diversos, que van des del tercer nivell elemental fins a segon curs de grau professional, o sigui, aquells que estan a punt de donar el salt a la professionalització.

En la seva intervenció, Perelló ha posat en valor la tasca que duu a terme l’Orquestra per tot el territori. En aquest sentit, la presidenta ha destacat que l’Orquestra fa possible que molts municipis mitjans i petits del territori tinguin l’oportunitat de poder acollir un concert de música simfònica i a càrrec de músics professionals.

A més, Perelló també ha destacat el paper de l’orquestra més enllà del territori, ja que, en celebrar concerts arreu de Catalunya –com ara al Palau de la Música o altres ciutats del país– exerceix una veritable funció d’ambaixadora cultural de les terres de Lleida, no només pel fet de visitar aquests auditoris de referència sinó també per recuperar i donar a conèixer la música de compositors lleidatans.

En aquesta línia, el Patronat de la Fundació Julià Carbonell aposta per mantenir i potenciar aquesta doble vessant de promoció de la cultura del territori i d’aproximació de la música de gran format als municipis del territori que altrament no hi tindrien accés.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.