18 infants Sahrauís passen l’estiu a la Segarra, l’Urgell, la Noguera i el Solsonès acollits en famílies

17702-2794490731-1400x1400Un total de 18 infants sahrauís s’han desplaçat aquest estiu a diversos municipis de la Segarra, l’Urgell, la Noguera i el Solsonès en el marc del programa Vacances en Pau, dut a terme pel Front Polisario en col·laboració amb Sàhara Catalunya.
6 d’aquests 18 infants sahrauís d’entre 10 i 13 anys, han estat destinats a Guissona. La resta ho han fet altres municipis que abraça l’associació Melhfa, alguns com, Cervera (1), Torà (1), Tàrrega (2), Bellpuig (3), Agramunt (2), Ponts (1), Clua (1) i Balaguer (1) .
Els petits, procedents de diversos campaments de refugiats situats al desert Algerià han gaudit d’unes vacances en els municipis esmentats en companyia de famílies acollidores durant els mesos de juliol i agost. En el decurs d’aquests mesos els infants s’han beneficiat d’una alimentació equilibrada, de revisions sanitàries, i al mateix temps s’ha evitat que visquessin les intenses calors i les altes temperatures que hi ha en ple desert en aquesta època de l’any.
A Guissona, el passat divendres van estar rebuts per l’alcalde del municipi, a les dependències de l’Ajuntament. Per la seva part, aquest Ajuntament col·labora any rere any amb la iniciativa, finançant el trasllat dels nens fins a la població. La resta de despeses del programa Vacances en Pau van a càrrec de les famílies acollidores i de donatius de persones alienes i membres de l’associació.

Ràdio Tàrrega

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.