2.000 banderoles per mostrar el rebuig a les violències masclistes

Sota el lema “Davant les violències masclistes, tu, què hi penses fer?”·  Amb 5 missatges diferents, les banderoles es podran comprar per penjar als balcons al preu de 5 euros

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Tàrrega ha iniciat una nova campanya de sensibilització i prevenció de les violències masclistes amb la impressió de 2.000 banderoles que es distribuiran perquè es mostrin als balcons i finestres del municipi. Sota el lema “Davant les violències masclistes, tu, què hi penses fer?”,  l’objectiu de la campanya és donar visibilitat i formar la ciutadania sobre la necessitat d’intervenir davant les violències masclistes. A més, amb la presència de les banderoles als carrers de la ciutat es podrà mostrar el rebuig a aquesta xacra social de forma permanent.

En total s’han imprès 2.000 banderoles amb 5 missatges diferents, 400 per cada un, i amb els següents lemes: “Cada dia és 25 de novembre”, “La responsabilitat i la culpa són sempre del maltractador”, “Tenim dues opcions: estar callades i morir o parlar i morir. Vam decidir parlar”, “Les violències masclistes no són un tema de dones, són un problema de tota la societat” i “El silenci no protegeix les dones; al contrari, estimula a l’assassí.” El preu de cada banderola és 5 euros, el cost de la seva impressió, i es poden adquirir a la Regidoria d’Igualtat (carrer de la Solana, 6) i a La Botiga del Museu (carrer Major, 11). A més, les entitats de dones de Tàrrega també en disposaran per vendre-les als seus associats i associades.

Davant el degoteig de dones assassinades per la seva parella o exparella, aquest any 2020 la xifra de víctimes mortals ja és de 21 i des de l’1 de gener de l’any 2003, 1.054. A més, cal sumar-hi les 23 dones assassinades per altres homes: fill, pare, prostituïdors, etc. que no consten a les estadístiques oficials.

Des de la Regidoria d’Igualtat s’impulsa aquesta iniciativa que proposa omplir les finestres i els balcons de Tàrrega i els seus municipis agregats amb cinc models diferents de banderoles per recordar que no podem baixar la guàrdia davant les violències masclistes. La impressió de les banderoles s’inclou dins les accions de la campanya d’enguany “Digues prou, no estàs sola” 2020,  que té els seus orígens a l’any 2014 per prevenir i sensibilitzar sobre les violències masclistes.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.