Des de l’any 2012, la Fundació Guillem Viladot “Lo Pardal” d’Agramunt, a banda de tota la producció artística del poeta agramuntí,  també acollia una nombrosa quantitat d’obres del seu bon amic, el pintor de Tàrrega, Lluís Trepat.  El contracte de comodat, que es va redactar fa 6 anys, contemplava que les pintures de l’artista targarí estiguessin 20 anys dipositades a “Lo Pardal”. Amb el nou rumb que va prendre la Fundació Viladot ara farà dos anys, es va considerar que aquest equipament artístic havia de destinar els seus esforços i recursos, sobretot, a reivindicar, repensar i redescobrir la figura de Guillem Viladot, així com a donar cabuda a artistes compromesos amb el pensament contemporani i l’art del present. És per aquest motiu, i després de les oportunes gestions que fa mesos que es duen a terme entre la Fundació Viladot i la Família Trepat, que des del passat dimarts 21 de juliol totes les obres de Lluis Trepat que estaven dipositades a “Lo Pardal” han passat a ser custodiades per la seva família.

Entenem que aquesta és la millor estratègia per a l’estudi i la difusió dels dos artistes, tot i que en el futur segur que poden generar-se projectes en què Lluís Trepat i Guillem Viladot comparteixin protagonisme.

Des de la Fundació Guillem Viladot volem agrair totes les facilitats que la família Trepat ha posat alhora de rescindir aquell contracte de comodat redactat l’any 2012.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.