Acte de record a les víctimes de la Guerra Civil enterrades a la fossa comuna de Cervera

acte fossa comuna cementiri Cervera 2-9-2017Dissabte 1 de setembre, a les 12hores, té lloc la trobada anual dels familiars de les víctimes de la Guerra Civil enterrades a la fossa comuna del cementiri de Cervera. Durant l’acte es faran ofrenes florals, es llegiran poemes ihi haurà intervencions musicals. També tindran lloc parlaments de familiars i de l’historiador Jordi Oliva, autor del treball de recerca d’aquesta memòria col·lectiva, i de les autoritats polítiques locals presents.

A més, es donarà a conèixer el treball que s’ha elaborat  fruit de la  proposta que en la trobada de l’any anterior va fer la senyora Paquita Burón, filla d’una de les víctimes, i que juntament amb el suport i la col·laboració del mateix Jordi Oliva i deJosep Miret s’han encarregat de recollir, corregir i revisar relats personals escrits per 17 de les famílies. Aquest treball està previst que surti publicat abans d’acabar l’any.

 

Enguany es commemora el 10è aniversari de la dignificació d’aquest espai, una iniciativa portada a terme l’any 2008 pel Memorial Democràtic de Catalunya i la Paeria de Cervera.

La dignificació de la fossa comuna del cementiri de Cervera és un referent estatal pel que fa a la recuperació de la memòria històrica. El treball de l’historiador Jordi Oliva ha permès identificar les persones enterrades a la fossa: víctimes de la Guerra Civil dels dos bàndols, presoners, refugiats, presoners del camp de treball de Concabella i del camp de concentració franquista de Cervera, civils…

Al cementiri es troba un fitxer (417 fitxes) amb els noms de les persones enterrades a la fossa.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.