Adeu a mossèn Josep Garriga fundador de l’Associació Alba

mossenL’Associació Alba expressa el seu condol per la mort de Mn. Josep Garriga Sampons, fundador de l’entitat i també de la Fundació Privada Tutelar Terres de Lleida. Va ser una persona implicada en diferents iniciatives socials a Tàrrega i va estar sempre al costat de les persones amb més necessitats.

L’any 1975 constitueix amb l’ajuda i el recolzament de diferents famílies i treballadors de l’àmbit social l’Associació Pro-Subnormals de Tàrrega i Comarca, i comencen la seva tasca creant una escola per a persones amb discapacitat.

Des d’aleshores Mn.Garriga va estar participant del projecte d’Alba, liderant-lo al capdavant amb valentia durant molts anys, buscant finançament, aliances i col·laboracions, i tirant endavant nous serveis que poguessin donar resposta a les noves necessitats de les persones i les famílies. Gràcies al seu treball i dedicació es van crear serveis d’habitatge, un centre ocupacional i el Centre Especial de Treball per a generar ocupació per a persones amb especials dificultats.

L’Associació Alba, que va celebrar l’any passat 40 anys, s’ha fet gran amb les persones i les famílies. De les 6 persones ateses que van començar l’any 1975 s’ha passat a 261 que atén actualment, a més a més dels 276 professionals i 555 socis. En els darrers anys l’entitat s’ha obert a nous col·lectius oferint ocupació i serveis oberts a tota la ciutadania.

Mn Josep Garriga parlava sempre de l’entitat com “un arbre gran on s’hi aixopluguen els ocells, on hi passen la nit, hi descansen, hi mengen, hi fan amics, s’ho passen bé i després segueixen el seu camí. Això és l’Associació Alba per a mi i per a moltes persones”.

Actualment Mn. Josep Garriga continuava formant part de la junta, participant activament de les reunions i decisions de l’entitat.

L’Associació Alba té la voluntat d’organitzar un acte d’homenatge al seu fundador de caire intern on hi puguin participar les persones de l’entitat, les famílies, els professionals i els socis.

El funeral tindrà lloc avui dimecres 22 de juny a 2/4 de 7 de la tarda a l’Església Parroquial de Santa Maria de l’Alba, amb la presència de diferents membres de la Junta de l’entitat, professionals, famílies i persones d’Alba.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.