Agramunt ja pot beure i cuinar amb l’aigua de l’aixeta

Bellpuig, Vallbona de les Monges, Sant Martí de Riucorb, Nalec i Belianes també han estat afectats per la terbolesa de l’aigua

Fins a set municipis de l’Urgell que s’abasteixen del Canal d’Urgell han vist com des de diumenge l’aigua que surt de l’aixeta era més marronosa del normal. Les pluges torrencials de dijous passat havien reduït la qualitat de l’aigua del Canal d’Urgell, augmentant-ne la terbolesa i posant en alerta els municipis que se’n proveïen. Des de llavors, el consistori agramuntí ha repetit constantment la idea que no consumir-ne era només una recomanació i, des d’aquest matí, l’alcaldessa ha anunciat que la qualitat de l’aigua ja tornava a ser l’habitual.

L’empresa encarregada de la xarxa municipal d’aigua d’Agramunt ha anat fent un seguiment dels paràmetres de qualitat i ha estat aquest matí, quan han donat el vistiplau als membres del consistori, per anunciar-ne el bon estat.

La curta durada del problema ha estat gràcies, en bona part, a l’eficiència de la nova depuradora instal·lada al municipi l’any 2020.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.