Agramunt manté l’antic escorxador gràcies a la recuperació de les cobertes

Una actuació inclosa en el projecte del Patronat de Promoció Econòmica ‘Paisatges de Ponent’, cofinançada per la Diputació de Lleida i l’Ajuntament d’Agramunt amb fons FEDER, amb un import d’adjudicació de 177.272,72 €

Agramunt ha finalitzat el projecte de recuperació de les cobertes de l’antic escorxador amb l’objectiu de mantenir-lo en peu, i poder seguir la recuperació total de l’edifici en una segona intervenció. Es tracta d’un projecte que compta amb el suport de la Diputació de Lleida.

L’escorxador d’Agramunt va ser construït l’any 1946 formant part del programa de reconstrucció que “Regions Devastades” va desenvolupar en diferents pobles d’Espanya, destruïts quan la guerra civil espanyola. L’arquitecte va ser Lluís Domènech Torres, que també projectà el mercat i altres equipaments d’Agramunt. L’edifici desenvolupava el programa propi de l’escorxador i tenia una secció destinada a la parada de sementals, així com l’habitatge de l’administrador. La seva tipologia desplegava orgànicament el programa de necessitats, separant l’escorxador pròpiament dit de les quadres de cavalls mitjançant un pati que també servia d’accés del bestiar.

Les obres de recuperació de l’escorxador han consistit en la reparació de les cobertes, s’ha fet un poliment de tots els elements a conservar i s’han col·locat les corretges, jàsseres i cavalls nous d’aspecte similar a l’existent, donant prioritat a conservar l’aspecte original de l’estructura.

Aquesta actuació es troba cofinançada per fons FEDER, per la Diputació de Lleida i l’Ajuntament d’Agramunt, dins del projecte ‘Paisatges de Ponent’, amb  import d’adjudicació de 177.272,72 €.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.