Alba Pijuan d’ERC nova alcaldessa de Tàrrega amb un govern en minoria amb la CUP i el suport extern del PSC

Obté la majoria absoluta amb 10 vots favorables del nou arc consistorial · Esdevé la primera alcaldessa d’una força d’esquerres a la capital de l’Urgell · La nova Corporació Municipal està formada per més dones (10) que homes (7)

Maria Alba Pijuan Vallverdú ha estat proclamada aquest matí com a nova alcaldessa de Tàrrega. La candidata d’ERC-MES-AM ha obtingut la majoria absoluta de l’arc consistorial constituït avui. Pijuan ha comptat amb els vots de la CUP després d’haver arribat a un pacte, i amb els del PSC que quedarà fora del govern. En concret, ha rebut 10 vots favorables dels 17 regidors i regidores que configuren la Corporació Municipal corresponent al mandat 2019 – 2023 (l’11è mandat municipal d’ençà la recuperació de les llibertats democràtiques).
D’aquesta manera, la que ha estat la primera edil durant els dos últims mandats, Rosa Maria Perelló, ha perdut l’alcaldia tot i haver estat la llista més votada a les passades eleccions.

Maria Alba Pijuan Vallverdú, de 44 anys d’edat i doctora en Teoria de la Traducció per la UAB, esdevé la primera alcaldessa d’una força d’esquerres a l’Ajuntament de Tàrrega. L’actual alcaldessa era la número dos de la llista d’ERC fins ahir, quan el cap de llista Òscar Amorós va renunciar per motius personals.

Un altre fet històric significatiu del nou mandat és que l’arc consistorial inclou més dones (10) que homes (7). En el decurs de la sessió extraordinària de constitució han pres possessió de l’acta d’edil els 17 regidors i regidores de mà de la Mesa d’Edat, formada per Núria Robert Ferrer (edil de major edat) i Ivonne Pont Valera (edil de menor edat). Precisament, Ivonne Pont Valera, de 23 anys d’edat, és la regidora més jove en la història democràtica de l’Ajuntament de Tàrrega.

Segons els resultats de les Eleccions Locals del passat 26 de maig, l’arc consistorial està format per quatre grups municipals: JxCAT-JUNTS (7 edils); ERC-MES-AM (5 edils); CUP TÀRREGA AMUNT (3 edils) i PSC –CP (2 edils). En relació a l’anterior mandat, 7 regidors i regidores repeteixen mentre que 10 són cares noves. Val a dir que Núria Robert Ferrer ja exercí de regidora a la capital de l’Urgell en el mandat 2003 – 2007. Maria Alba Pijuan Vallverdú s’ha convertit en la 6a persona que ocupa l’alcaldia de Tàrrega des de les eleccions democràtiques del 1979, prenent el relleu a Eugeni Nadal, Delfí Robinat, Frederic Gené, Joan Amézaga i Rosa Maria Perelló.

En el seu discurs d’investidura, l’alcaldessa Maria Alba Pijuan Vallverdú ha manifestat que “volem una ciutat unida, un ajuntament company de tota la ciutadania”. Ha asseverat que “farem costat a les persones, les entitats, les institucions, el comerç i la indústria”. També ha definit el teixit associatiu com “un tresor social que treballa per la cohesió i la convivència”. La nova primera edil ha assegurat que “treballarem de valent per consolidar Tàrrega com una capital emprenedora i activa”. En clau general de país, ha afirmat que “no defallirem en la construcció des de Tàrrega de la República Catalana”.

Composició del nou arc consistorial:

ERC-MES-AM
· Maria Alba Pijuan Vallverdú (*) ALCALDESSA
· Ivonne Pont Valera (*)
· Xavier Rossell Aparicio (*)
· Maria Assumpta Pijuan Tarragó (*)
· Núria Robert Ferrer (**)

 JxCAT – JUNTS
· Rosa Maria Perelló Escoda
· Carles Pascual Pascual
· Gisel Llobet Domingo (*)
· Martí Pijuan Riera
· Marta Torre Bergadà (*)
· Anna Maria Farré Casaseca (*)
· Raül Palacios Bover

CUP TÀRREGA – AMUNT
· Daniel Esqué Vidal (*)
· Maria Teresa Sala Izuriaga (*)
· Miquel Orobitg Cortada

PSC – CP
· Silveri Caro Cabrera
· Noèlia Soto González

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.