Alcaldes i veïns de la Vall del Corb reclamen millores a la xarxa elèctrica després d’estar-se 13 hores sense llum

bonjoch_ACN Vallbona de les Monges .- Més de 600 abonats de la Vall de Corb, en concret de les poblacions de Vallbona de les Monges, els Omells de Na Gaia i Llorens, a l’Urgell, es van veure afectats dissabte passat per un tall en el subministrament elèctric, que es va allargar durant més de 13 hores. Van estar sense llum des de les 4.50 hores fins passades les 18.08 hores, quan es va restablir el servei, segons Endesa. Els respectius ajuntaments han començat a recollir les reclamacions dels afectats, tenint en compte que la incidència es va donar coincidint de ple amb l’episodi d’onada de calor. Des del Consell Comarcal de l’Urgell denuncien que és el segon tall que pateix la zona en el darrer mes i exigeixen solucions per fer-hi front. Des d’Endesa han explicat que en situacions normals l’avaria s’hauria pogut solucionar en un termini de temps més curt però el fet que la zona estigui afectada pel Pla Alfa comporta que una brigada s’hagi de desplaçar fins la zona per revisar in situ la línia abans que aquesta es pugui reconnectar per poder restablir el servei.

Des del Consell Comarcal de l’Urgell reclamen la celebració d’una reunió passat l’estiu entre els alcaldes de la comarca amb responsables d’Endesa i del Departament d’Empresa i Coneixement per buscar solucions i exigir que la companyia porti a terme les inversions per millorar la xarxa a què es va comprometre arran de les considerables nevades del març del 2017 que també van deixar hores sense llum els veïns de la Vall del Corb.

Fonts d’Endesa han reconegut que es va trigar més de 13 hores en poder restablir i han posat de relleu que la zona per on discorre la línia avariada es troba afectada pel Pla Alfa, que posen en marxa els Agents Rurals per a la prevenció d’incendis forestals. Aquest fet va impedir que es pogués reconnectar la línia avariada des del centre de control de la companyia, cosa que hauria permès solucionar l’avaria més aviat. En aquest sentit, Endesa va desplaçar una brigada que va revisar in situ la xarxa abans que es pogués restablir el servei. La companyia assegura que va traslladar un grup electrogen però que aquest no es va poder connectar correctament per poder garantir la llum de forma provisional.

Des de la companyia s’han mostrat disposats a participar a la reunió amb els alcaldes i a escoltar les seves reclamacions i han recordat que Endesa va anunciar aquest estiu el Pla Lleida, un pla extraordinari d’inversions per als dos pròxims anys amb una dotació pressupostària de 19,1 milions d’euros que inclou 134 projectes repartits per les diferents comarques de la demarcació. Aquesta inversió se sumarà a les actuacions ordinàries programades per la companyia a Lleida, per valor de 28,5 milions d’euros.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.