Alumnes de l’EASD Ondara reten homenatge a Joan Brossa en una exposició col·lectiva a la Sala Marsà

“Màgia Brossa” aplega treballs inspirats en el fèrtil univers creatiu de l’escriptor i artista plàstic · La mostra, amb suport de la Regidoria de Cultura, romandrà oberta fins al 22 de novembre

La Sala Marsà de Tàrrega acull des d’avui una mostra col·lectiva que ret tribut al poeta visual, dramaturg i artista plàstic Joan Brossa (1919 – 1998). Sota el títol de “Màgia Brossa” s’apleguen cinc treballs en format d’instal·lació interdisciplinària que evoquen l’imaginari de Brossa. Els autors són alumnes de diferents especialitats de l’Escola d’Art i Superior de Disseny (EASD) Ondara de Tàrrega en resposta a una crida de l’Institut d’Estudis Ilerdencs adreçada a estudiants de Batxillerat i cicles formatius artístics. La mostra esdevé el resultat final d’un procés desenvolupat durant el curs passat connectant diversos estudis que s’imparteixen al centre: Batxillerat d’arts plàstiques, Batxillerat d’arts escèniques, doble titulació CFGM + Batxillerat, CFGM Gràfica Interactiva, CFGS Escultura aplicada a l’espectacle i ESDAP (Estudis Superiors de Disseny).

Marta Agustí, coordinadora de Batxillerat Artístic de l’EASD Ondara, ha explicat que “volem transformar el públic de l’exposició en espectadors d’un viatge sensorial pel món de Joan Brossa submergint-los en les seves accions i personatges característics”. Per la seva part, el regidor de Cultura, Carlos Vílchez, ha destacat que la mostra reforça el vincle entre Tàrrega i l’EASD Ondara, un dels focus de creació artística del municipi. Vílchez també ha posat en valor l’obra de Joan Brossa: “fou un autor radical i inconformista de fort compromís social i nacional, molt lligat també als inicis de la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega”. L’exposició romandrà oberta fins al 22 de novembre (l’agenda cultural pot patir modificacions en cas de noves restriccions sanitàries).

Les obres exhibides a la mostra, de gènere experimental en consonància amb l’univers de Joan Brossa, són “Tempus”, peça geomètrica en forma de rellotge de sorra que representa el temps i la identitat de l’home; “Poema transitable”, que reflecteix les actituds de la curiositat, el joc, la mirada i el descobriment; “Soroll”, que estableix una analogia entre els discursos polítics i les paraules buides de contingut; un recull de cartells tipogràfics de discurs poètic de Brossa; i un audiovisual amb performances interpretades pels alumnes inspirant-se en personatges “brossians”.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.