Amics, familiars i autoritats reten homenatge a l’arxiver Gener Gonzalvo Bou

L’Arxiu Comarcal de l’Urgell s’ha quedat petit per retre l’homenatge pòstum a l’arxiver i historiador Gener Gonzalvo Bou que va morir el passat 24 de gener. Gonzalvo era medievalista i estava especialitzat en la història del Monestir de Poblet. A Tàrrega va ser el primer director de l’arxiu comarcal, un càrrec que va ocupar des del 1986 fins al 2003. Va impulsar i coordinar la revista URXT d’estudis sobre l’Urgell. Familiars, amics i autoritats han volgut retre homenatge a la seva tasca. L’historiador Flocel Sabaté, ha destacat la seva passió per la història.

L’arxiver Miquel Àngel Farré ha recordat la seva capacitat per posar en marxa idees i projectes a l’arxiu. Joaquim Capdevila, membre del Grup de Recerques de les Terres de Ponent del qual també formava part, entre molts altres, li han agraït la seva contribució a la història i ha anunciat que properament publicaran un treball inèdit.

L’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Perelló, ha manifestat el seu agraïment per l’estima que va demostrar a la ciutat de Tàrrega. L’acte ha acabat amb música clàssica.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.