Assaig obert de l’espectacle “Proyecto X”, de la companyia Silere

Foto assaig obert

Els carrers de Tàrrega van rebre ahir a la tarda el segon assaig obert de l’espectacle “Proyecto X”, de la companyia Silere, que forma part del programa de FiraTàrrega 2018. El públic que volia assistir a l’assaig va reunir-se a la Plaça Sant Antoni. Des d’allà es va baixar fins al  Carrer del Migdia, on van aparèixer les primeres actrius de l’obra: dues noies que van començar ballant però que a poc a poc anaven avançant per la carretera en direcció al Joan Maragall.

El públic les anava seguint, i en un moment determinat aquest es va veure sorprès per uns cubs metàl·lics, inflables a escala humana, que van caure d’una teulada. Al principi ningú no gosava tocar els cubs, però quan el primer assistent es va animar a fer-los avançar carrer amunt com feien els actors i actrius, tot el públic s’hi va unir. I entre tots es van anar transportant els inflables. Després de pujar pel Carrer Joan Maragall fins a l’altura del Teatre Ateneu, aquesta mena de cercavila  -a mig camí una de les actrius va començar a tocar el tambor- va tornar a baixar, aquesta vegada pel Carrer d’Agoders, fins que públic, cubs metàl·lics i actors van ser a la Plaça Major. Un cop allà els cubs es van entrar dins l’Ajuntament, i fins i tot se’n va penjar un al balcó del consistori, cosa que va posar punt final a l’obra.

D’aquesta manera, la companyia Silere va convertir la ciutat en un espectacle itinerant, i en un joc de complicitat entre els artistes i un públic molt disposat a acceptar la invitació de la companyia: trencar amb els obstacles que la ciutat imposa a les nostres vides.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.