Augmenten a l’Urgell els alumnes amb ajudes per al servei de menjador escolar i disminueixen els de transport

menjadorEl Consell Comarcal de l’Urgell, per delegació del Departament d’ Ensenyament de la Generalitat, gestiona diversos serveis educatius complementaris, com el transport escolar, els menjadors escolars, a més del servei de beques i ajuts.

Pel que al servei de menjador escolar aquest curs 2015/2016, han estat  715  els alumnes que han rebut beques i ajuts de menjador al preu màxim de 6,20 €; i per al curs 2014/2015, van ser 650 alumnes al mateix preu.

Pel que fa a les beques de menjador social, curs 2015/16, s’ha rebut 353 sol·licituds de 205 famílies de la comarca, 143 més que el curs anterior, de les quals només se n’han concedit 229.

Aquest curs ha estat el sisè any que l’empresa concessionària Alessa Càtering Services, SA ha estat l’encarregada de servir els àpats als menjadors dels diferents centres, l’empresa ha estat contractada pel Consell Comarcal mitjançant un concurs públic de dos anys de vigència, més un de pròrroga. Els centres on s’ha prestat el servei de menjador mitjançant aquesta empresa han estat: Escola el Terrall de Castellserà, INS Lo Pla d’ Urgell de Bellpuig,  Escola El Tallat de Sant Martí, Escola Espígol de Tornabous, Escola Montalbà de Preixana, Escola Pere Teixiné de Belianes, i Escola de Ciutadilla.

Els centres amb servei de menjador i que el Consell Comarcal té signat un conveni amb les AMPA són:  Macià Companys d’Agramunt,  Valeri Serra de Bellpuig,   Àngel Guimerà de Tàrrega, Jacint Verdaguer de Tàrrega,  Maria Mercè Marçal de Tàrrega, Jardí de Verdú,  Alfons Costafreda de Tàrrega, Manuel de Pedrolo de Tàrrega, i  Ramon Perelló de Vilagrassa.

Els centres que tenen servei de menjador i que el Consell Comarcal té signat un conveni amb els ajuntaments són:  Sta. Creu d’ Anglesola, i  Guillem Isarn de la Fuliola.

Els centres concertats on es presta els servi de menjador i el Consell concedeix ajuts als alumnes que ho requereixen són: i M. de Déu del Socós d’ Agramunt,  Vedruna Bellpuig, CEE Sta. M. de l’ Alba de Tàrrega, Escola Pia de Tàrrega i  Vedruna Tàrrega.

 

Pel que fa al transport escolar s’ha prestat el servei en les seves dues vessants: la del transport escolar col·lectiu i com a ajuts individuals de desplaçament.

Pel que al transport col·lectiu, a l’Urgell compta amb 451alumnes transportats durant el curs 2015/16 i un total de 15 rutes per arribar a tots els centres de la comarca. El curs 2014/15 van ser 559 els alumnes transportats i  distribuïts també amb el mateix nombre de rutes.

Per altra banda,  els ajuts individuals de desplaçament han comptat amb un total de 17 beneficiaris, per al període 2015/16. El curs 2014/15 van ser 19 les famílies beneficiades. El preu ha estat el mateix pels dos cursos, de 0,13 € per km i trajecte.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.