Avui arrenca FiraTàrrega 2019 amb la conversa inaugural a càrrec de Xavier Antich i Àngels Margarit, moderats per Judit Carrera

L’acte inaugural comptarà amb la presència de Maria Àngela Vilallonga, Consellera de Cultura; Alba Pijuan, Alcaldessa de Tàrrega; Fernando Cerón, Subdirector General de Teatro y Circo de l’Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM); Joan Talarn, President de la Diputació de Lleida i Anna Giribet, Directora artística FiraTàrrega.

La conversa inaugural sobre l’Espai Públic i la creació artística i anirà a càrrec Àngels Margarit, directora del Mercat de les Flors i el filòsof, Xavier Antich i moderats per Judit Carrera (CCCB), i tindrà lloc a les 20h a la plaça Major de Tàrrega.

FiraTàrrega es prepara per acollir 42 companyies nacionals i internacionals i més de 940 professionals de 540 organitzacions procedents de 36 països dels 5 continents.

Demà dijous s’hi podran veure propostes com Finale de Delrevés dansa veritcal a la Plaça Major just després de la conversa d’obertura, Dioptries de Toti Toronell, Suite TOC núm 6 de Les Impuxibles, Teia de Júlia Farrero i C’est pas là, c’est par là de Galmae.

Demà dijous arrencarà FiraTàrrega 2019 i per primera vegada en la seva història ho farà amb una conversa inaugural “Espai Públic: Transformació social, resistència, creació” a la plaça Major de Tàrrega. La conversa a càrrec del filòsof Xavier Antich i Àngels Margarit (Mercat de les Flors) amb la moderació de Judit Carrera (CCCB) és tota una declaració d’intencions de la nova directora artística Anna Giribet. Un debat d’obertura sobre els usos socials i artístics de l’espai públic. Per conversar sobre la seva capacitat per acollir la creació artística, el qüestionament de la realitat, el debat social i la transformació. Aquesta conversa inaugural es podrà seguir en streaming al web de La Xarxa (laxarxa.cat/firatarrega).

Després de la conversa inaugural es podrà veure Finale de la companyia Delrevés dansa veritcal, una peça de gran bellesa i contrast, entre la delicadesa més refinada i l’acrobàcia més espectacular que tindrà lloc a la paret de la parròquia de Tàrrega. Tot seguit Júlia Farrero presentarà Teia, el seu solo de circ íntim on conviuen la tradició i la contemporaneïtat, la rusticitat i la delicadesa. Tancaran la primera jornada, Toti Toronell amb Dioptries on el públic podrà veure dues històries simultànies a St. Eloi – Pla del Dipòsit; Les impuxibles amb Suit TOC núm 6 una peça multidisciplinària que explora com relativitzar el patiment i finalment C’est pas là, c’est par là de la companyia Galmae amb el director coreà Juhyung Lee, una de les propostes més poètiques i màgiques que acollirà aquesta edició.

Aquesta serà una edició que busca una nova manera d’entendre les arts de carrer i l’espai públic, la transversalitat de les arts escèniques, la implicació amb la ciutadania i el compromís amb la realitat social. El conjunt de la programació ofereix un cartell ric en formats, gèneres i estils: una oferta per a tot tipus de públics i edats. FiraTàrrega presenta un total 42 peces, 24 de les quals són catalanes, 9 d’elles provenen de la resta de l’estat, 6 són internacionals i 3 de procedència mixta. El 30% d’aquesta programació s’adscriu al programa Suport a la Creació. 19 de les propostes són estrena a l’Estat espanyol.

Una de les novetats d’aquest any és que es reformula físicament i conceptualment l’espai professional per posar en el centre de l’activitat els pitchings i els speedmeetings que prioritzen el contacte actiu entre creadors i productors amb la finalitat que els projectes artístics arribin al mercat. Fins a un total de 6 sessions de pitching seran una de les activitats principals que busquen passar del model passiu dels estands expositius a un model més proactiu en què els projectes artístics convoquen els professionals per explicar-se amb l’objectiu de trobar socis que es vulguin implicar en la producció o destinataris que puguin obrir nous mercats.FiraTàrrega reforça en cada edició el seu paper de punt de trobada, de debat, d’intercanvi i generació de projectes. La renovació física de La Llotja, amb 1.200m2 i 70 estands posa en el centre aquests espais de trobada i intercanvi i segueix essent l’epicentre on tenen lloc els encontres i els agents de les arts escèniques donen a conèixer els seus projectes.

Pel que fa a les xifres professionalsla Fira compta a data d’avui, dimecres 4 de setembre, s’han acreditat amb 945 professionals de 531 entitats. Concretament, d’aquests inscrits 597 són catalans, 176 de la resta de l’Estat i 172 d’internacionals, aquests últims professionals provenen de 31 països de tot el món. En relació a les entitats 303 són catalanes, 106 de la resta de l’estat i 122 internacionals.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.