Avui fa 25 anys de l’ascens de la UE Tàrrega a Tercera Divisió Nacional

A PLANTILLA ASCENS 2 (2)El dia 5 de juny d’aquest any ha fet 25 anys que la UE. Tàrrega va pujar per mèrits propis a la Tercera Divisió Nacional, amb Antoni Tàcies com a president i Juli Carballo com a entrenador acompanyat del seu segon, Josep M. Andreu i, una plantilla de grans jugadors integrada per Verges i Navarro com a porters,Balagueró (capità) Valdivia, Caño, Sánchez, Farrús, Boté, defenses, Migcampistes: Raich, Sala,Valero, Núñez, Higueras, Bernat, Riera, Gómez i Davanters: Medina, Figueres, Iglesias, Torres i Badia, els autèntics protagonistes d’aquell històric ascens a la Tercera Divisió. Categoria, en la que la UE. Tàrrega en va ser sots campiona la primera temporada la 94/95 i campiona la següent, la 95/96, jugant aquelles dues temporades l’ascens a la Segona Divisió B, ascens que no va poder aconseguir per la categoria de rivals com Lorca o PoblensePlayas de CalviaPinoso, o Novelda entre altres, als que es van haver d’enfrontar en les eliminatòries d’ascens .
La temporada de l’ascens a Tercera va ser però memorable, ja que l’equip blaugrana va aconseguir l’ascens com a tercer de Primera Catalana, ja que a les hores, només hi havia un grup de Primera i pujaven els tres primers. El Tàrrega va haver de lluitar moltíssim per aconseguir aquella plaça, perquè li disputaven l’Horta i el Banyoles, rival aquest, que els blaugrana van tenir a casa al penúltim partit de lliga i van empatar, però el Tàrrega tenia el gol a favor seu amb l’Horta i el Banyoles i malgrat que els targarins van perdre a Manresa a la darrera jornada de lliga, el quadre targarí entrenat per Juli Carballo es va classificar tercer i va aconseguir l’ascens a Tercera Divisió. Com deia, un ascens històric, perquè la ciutat de Tàrrega va respondre en massa per a rebre l’equip quan aquest arribava a Tàrrega procedent de Manresa, a on havia jugat el darrer partit de la temporada.
A l’entrada a Tàrrega més de 1000 persones esperaven l’expedició blaugrana que des del popular Pati, fins a la Plaça Major es van traslladar a peu amb tots els aficionats acompanyant-los a tots els jugadors i tècnics fins a l’Ajuntament, a on tota la comitiva blaugrana va ser rebuda per les autoritats locals. Els targarins tornaven a tenir un equip de futbol a la Tercera Divisió. Categoria que havia perdut el CF. Tàrrega la temporada 52/53 el que va propiciar que desaparegués el Club targarí com a FC. Tàrrega . L’any 1957 es va fundar l’actual UE. Tàrrega, per la fusió de la UE. Tarraguense i el Club de Amigos de Rádio Tàrrega i, fruit d’aquesta fusió va néixer l’actual UE. Tàrrega. Com deia, el quadre targarí va pujar a la Tercera Divisió Nacional la temporada 93/94 i hi va ser 11 temporades consecutives, fins a la 2004/2005 en què va tornar a baixar a Primera Catalana .
La UE. Tàrrega hi va romandre a la categoria nacional, 11 temporades consecutives, essent en aquell moment, l’equip que més hi va ser d’una forma consecutiva, fins que va perdre la categoria la temporada 2004-2005. Aquest any però, ja en fa 25 anys, d’aquella important efemèride esportiva que es va viure a la ciutat la temporada 93/94, amb una gran celebració com manen els cànons, amb visita a l’Ajuntament i també a la parròquia Verge de l’Alba entre altres celebracions, que van finalitzar el dia 17 de juny amb un sopar popular amb l’assistència de jugadors, tècnics, directius i gran munió d’aficionats. En el que també es va atorgar un trofeu a Magi Badia com a màxim golejador de l’equip i un altre a Enric Bernat com a jugador més regular de la temporada. Tot per posar punt fina i per tancar tots els actes de celebració d’un ascens històric

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.