Baixen a 25 els nous contagis per coronavirus a Ponent

Pla mitjà on es pot veure una dona amb mascareta i bosses de la compra passant per davant d’una botiga on a l’aparador hi ha un manqui també amb mascareta a Mollerussa, el 25 de maig de 2020. (Horitzontal)

Es modera la xifra de nous positius, que cau a la meitat en relació a les dues jornades anteriors

ACN Lleida .- El Departament de Salut ha informat aquest dimecres de 25 nous contagis de coronavirus a la Regió Sanitària de Lleida. La xifra a la baixa suposa la meitat de les que es van notificar els dos dies anteriors i per tant es moderen les dades que han centrat l’atenció de les autoritats i han forçat a ajornar, de moment, la sol·licitud de fer passar la regió a fase 2 del desconfinament a partir de l’1 de juny. La demarcació de Lleida suma 232 víctimes mortals i 2.796 casos detectats. D’altra banda, hi ha hagut 1.158 altes des que va començar la pandèmia. En les darreres hores no ha mort cap persona per coronavirus a la demarcació, un fet que no passava des del 19 de maig, i 3 persones han estat donades d’alta.
Pel que fa a les xifres per setmanes, del 7 al 13 de maig (6 dies) es van detectar 44 casos amb PCR Positiva de covid-19, una xifra que va pujar fins als 155 casos detectats la setmana del 14 al 21 de maig (7 dies). Aquesta última setmana ja se n’han detectat 95 casos positius, unes dades però, provisionals ja que només es comptabilitzen els detectats del 22 al 26 de maig (4 dies).

Actualment hi ha 24 persones ingressades a planta a Lleida (11 a l’Arnau, 8 al Santa Maria i 5 Hotel Salut Nastasi). Aquests ingressats per covid representen el 9% del total d’ingressats a la regió sanitària de Lleida. També hi ha 9 persones amb coronavirus a l’UCI de l’Arnau de Vilanova.

La gerent de la Regió Sanitària de Lleida, Divina Farreny, va explicar aquest dimarts que durant els propers dies s’analitzaran les dades de nous contagis a la regió sanitària de Ponent per decidir si és possible demanar el pas a fase 2 a partir de dilluns que ve tot i que de moment, es continuarà en fase 1 pels diferents focus que s’han detectat i que han fet incrementar els contagis durant les darreres setmanes. Salut es va referir així a una festa d’aniversari amb 20 persones que van resultar contagiades, alguns focus en escorxadors i també a residències de la tercera edat. Majoritàriament són casos lleus del virus o asimptomàtics.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.