Bellpuig dona el tret de sortida a les jornades agràries

Ahir tenia lloc la primera de les dues jornades que es clouran avui a la Llotja de Bellpuig 

Ahir es va celebrar la primera sessió de les XXXV Jornades Agràries a l’edifici de la Llotja de Bellpuig. La inauguració va anar a càrrec del director dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, el Sr. Ferran de Noguera, de la regidora d’Agricultra, primera tinenta d’alcaldia i diputada al Congrés dels Diputats, la Sra. Inés Granollers i de l’alcalde de Bellpuig, el Sr. Jordi Estiarte.

La sessió va comptar amb la ponència de Xavier Auqué i Natàlia Zamora de la secció de Sanitat Vegetal dels Serveis territorials del DACC a Lleida que van informar als assistents dels requisits legals pel que fa a l’emmagatzematge, gestió i mètode d’aplicació de fitosanitaris al camp i també de l’activitat inspectora que es fa des del Departament en aquests àmbits. També van informar de l’aparició a Ponent d’una nova plaga del panís, la Diabrotica Virgifera, i dels controls i assajos que s’estan fent en algunes finques de les nostres contrades per poder-la combatre amb eficiència.

La segona jornada tindrà lloc avui amb temes tant importants sobre la taula com la reforma de la PAC i la seva aplicació al 2023 i l’Aplicació FotoDun. Les jornades tenen lloc cada dia  a les 19.00 hores.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.