Bellpuig fa bandera de la seva diversitat amb el Dia de les Cultures

La jornada ha comptat amb la participació de diferents entitats i associacions, així com de professionals de diversos àmbits de la gestió intercultural

Bellpuig ha celebrat aquest dissabte el Dia de les Cultures a Bellpuig-1a Mostra Intercultural de Bellpuig. L’acte d’inauguració ha tingut lloc al Pavelló Poliesportiu, amb la participació de l’alcalde Jordi Estiarte i la resta de la corporació municipal; el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé; el president del Consell Comarcal de l’Urgell, Gerard Balcells; la diputada Mercè Carulla i també hi han estat presents diferents representants de les associacions del Senegal, el Marroc i Bangladesh.

El Dia de les Cultures té la seva raó de ser en la diversitat cultural de la vila, ja que una de cada cinc persones residents a Bellpuig té el seu origen en un país estranger, essent les comunitats més nombroses les d’origen marroquí, romanès, senegalès i bengalí. La majoria d’aquestes comunitats compten amb associacions registrades que contribueixen amb la seva presència i accions a engrandir la vida social i cultural del municipi. Aprofitant aquesta realitat i les dinàmiques que se’n deriven, des de l’Ajuntament es va considerar oportú celebrar aquesta diada, una jornada de convivència en què les diferents comunitats participants han disposat d’un espai on compartir la seva cultura, història, tradicions, gastronomia i les vivències personals.

També s’ha comptat amb la participació de professionals de diversos àmbits de la gestió intercultural que, a través de xerrades i taules de debat, estan contribuint a enfocar el repte de la interculturalitat a la nostra societat. Així, entre els participants s’ha comptat amb la presència d’Àngela Peña, educadora social de la Fundació Diafragma; Rober Masih, senador; Omar Noumri, alcalde de Castelló de Farfanya; Absoulaye Ly, llicenciat en traducció i interpretació; i Miriam Haitibi, activista cultural. També s’ha celebrat una mostra i tast gastronòmic internacional, una activitat que ha recollit diners per a l’ONG Open Arms.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.