Bellpuig suspèn tots els actes de la Processó dels Dolors

Per mitjà d’un comunicat oficial, la Congregació dels Dolors de Bellpuig ha fet saber avui a tot el municipi que ha suspès tots els actes previstos per a la celebració de la Festa dels Dolors del dia 3 d’abril.

Igual que altres municipis de Catalunya i de la resta d’Espanya, aquest any, atenent a la situació d’alarma amb motiu de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2, Bellpuig es quedarà sense aquesta gran festa de significació històrica, tradicional, cultural i religiosa, que amb més de 300 anys d’història, que ens consti, nomes s’ha vist interrompuda durant l’època de la Guerra Civil. Tot i això, la parròquia de Bellpuig està valorant la possibilitat de retransmetre via internet el Septenari, la Missa dels Dolors i el Rosari de la tarda que es celebraria a porta tancada.

Per la seva part, l’Ajuntament de Bellpuig també ha ajornat l’acte de lliurament del Premi Valeri Serra i Boldú de cultura popular que estava previst celebrar l’endemà dissabte, dia 4 d’abril, en el marc d’una vetllada literària que es desenvolupava al Teatre Armengol.

Aquest Premi, fent honor al conegut escriptor i folklorista local, arriba enguany a la seva trenta-cinquena edició i des d’un estricte sentit de servei a la cultura catalana i pel seu caràcter, la recerca en la cultura popular, s’ha convertit en eina imprescindible per a la recuperació i divulgació d’un patrimoni cultural que, si no fos així potser cauria en l’oblit. L’Ajuntament de Bellpuig, ajorna la data de lliurament del mateix que comunicarà més endavant, un cop finalitzada la situació d’alarma que vivim actualment.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.