Bellpuig transforma l’edifici de la Llotja per crear el primer espai de cotreball municipal de la comarca

L’alcalde diu que ja hi ha veïns interessats en fer ús d’aquest espai que fins ara estava “molt infrautilitzat”

Bellpuig (Urgell) ha habilitat un nou espai de cotreball a l’edifici de la Llotja obert a autònoms i empresaris de petites i mitjans empreses. És el primer espai municipal d’aquestes característiques de la comarca i permetrà dotar de nous usos un edifici “amb molt potencial” que fins ara estava “molt infrautilitzat”, segons ha assenyalat l’alcalde Jordi Estiarte que ha afegit que amb aquesta transformació volen “popularitzar” espais del municipi. Així, l’edifici suma tres despatxos de treball compartit de nova creació i també reaprofita espais ja existents, com ara sales de reunions, l’espai del taulell principal i la zona de bar i jardí. Estiarte ha explicat que ja hi ha dos veïns del municipi interessats en utilitzar els despatxos.

L’alcalde de Bellpuig, Jordi Estiarte, ha dit que l’espai de cotreball de la Llotja ja “és una realitat” que permetrà posar a disposició dels veïns “un espai digne i que dona una imatge de professionalitat”. Amb aquest nou servei, el municipi vol fomentar el desenvolupament empresarial, impulsar la innovació i facilitar l’intercanvi d’idees.

El projecte ha estat impulsat per la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de Bellpuig amb el suport del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, que ha aportat els 21.000 euros que ha costat l’adequació de l’espai i la contractació d’una persona encarregada de l’espai i d’atendre el públic.

Les obres al nou espai han consistit en la construcció de tres nous despatxos, mentre que la resta de sales ja existents s’han adaptat i dotat de nous usos. Hi ha l’espai taulell, des d’on els professionals també poden treballar quan ho necessitin, una sala de reunions i la sala magna, on es poden fer congressos, presentacions o actes retransmesos per ‘streaming’. L’edifici es complementa amb un espai de bar i un jardí.

De moment, ja hi ha dues persones interessades en llogar dos dels tres despatxos que s’han habilitat. Estiarte ha explicat que si l’interès i la demanda per ocupar aquests espais es manté al llarg del temps plantejaran la possibilitat de transformar alguns dels espais existents en nous despatxos o construir-ne de nous.

Estades de treball a Bellpuig

A banda de la Llotja, l’Ajuntament també vol habilitar l’alberg perquè professionals puguin fer estades de treball al municipi. Per exemple, “la idea és que un col·lectiu pugui estar una setmana sencera treballant a Bellpuig”, ha explicat Estiarte, que ha afegit que també volen que aquesta experiència “vestida de cotreball” es complementi amb visites guiades al patrimoni natural, cultural i artístic local.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.