Campi Qui Pugui i Un Teatre finalistes al Festival Internacional de la República de Corea “Chuncheon Puppet Film Festival”

El Festival habitualment presencial que es realitza a Chuncheon, Corea del Sud, s’ha adaptat durant la pandèmia per mantenir el contacte entre públic i artistes de titelles nacionals i sobretot internacionals, a través d’un Festival de curtmetratges de la disciplina de titelles.
Dels centenars de propostes que han rebut d’arreu del món, el festival ha seleccionat 20 treballs finalistes a qui guardonen amb un premi meritori i econòmic: 10 finalistes nacionals, d’artistes i grups sud-coreans i 10 internacionals, d’artistes de tot el món. Entre les 10 propostes finalistes internacionals, hi ha 4 treballs seleccionats d’Espanya i 2 d’aquestes propostes són de companyies Lleidatanes: Un Teatre i Campi Qui Pugui, aquesta última amb seu a Castellserà, a l’Urgell.

El Festival és un esdeveniment organitzat des del teatre públic especialitzat en titelles més important de la regió Gangwon-do, el Cocobau Puppet theatre. Aquest any havien de realitzar l’edició 32 del festival en el format habitual d’arts escèniques presencials; però en la situació actual, s’han vist obligats a transformar-se.

Així doncs, per a mantenir el contacte artístic amb el públic i brindar oportunitats i suport econòmic per als artistes, des de Chuncheon Puppet Festival s’ha generat aquest festival audiovisual, que persegueix una nova forma d’espectacles audiovisuals aprofitant el valor artístic visual de les representacions de titelles, sense perdre l’essència de la disciplina. A més, el Puppet Film Festival és una plataforma que expandeix les arts teatrals a l’àrea d’arts visuals per a la indústria del titella coreà, amb l’aportació de l’art nacional i internacional, seguint la nostra convicció sobre la mobilitat i l’intercanvi cultural entre països, com a eina de desenvolupament social indispensable.”

Després de l’anunci dels 20 finalistes aquest passat divendres – premiats econòmicament amb 500.000₩ KRW (Wons sud-coreans) – el jurat delibera ara per escollir els guardonats amb els 5 grans premis. Els premis finals seran entregats en una gala virtual que es podria seguir arreu del món, on es veuran els treballs dels 20 finalistes.
Guardons:
– El premi Grand prize, guardonat amb 3,000,000₩ KRW.
– El premi Best award, guardonat amb 2,000,000₩ KRW.
– I tres premis especials Outstanding work, guardonats amb 1,000,000₩ KRW cada un.

TEATRE DE LLEIDA AL MÓN

Un Teatre i Campi Qui Pugui han estat seleccionades i premiades com a finalistes en aquest festival coreà amb treballs que van lligats als seus espectacles. En el cas de la companyia Un Teatre, és finalista amb el curt “Loïc”, desenvolupat al voltant del protagonista de l’espectacle amb el mateix nom que es va estrenar a la Fira de Titelles de Lleida. La companyia Campi Qui Pugui – que ha actuat en 3 edicions del festival coreà, en la seva versió presencial amb 3 espectacles diferents – és finalista amb el curt “Asteroid”, també al voltant de l’espectacle homònim, que es va estrenar a Fira Tàrrega.
Les dues companyies formaran part de la gala final del Festival coreà i opten als Guardons finals. Això no fa més que posar en evidència el gran treball que les companyies lleidatanes realitzen i que exporten arreu del món.

El Teatre Lleidatà per a tots públics és ja una marca reconeguda arreu d’Europa que no deixa d’obrir portes a tot el món i sembla estar d’enhorabona – enmig d’una situació que amenaça la seva professió i treball – recollint reconeixements importants a nivell autonòmic, estatal i de més enllà, entre moltes de les companyies de Lleida.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.