Carlitos Miñarro presenta ” Barret de palla”

Els temps de confinament i restriccions han sigut molt durs per gairebé tothom. El Carlitos, com qualsevol artista, no pot menys que deixar constància dels esdeveniments que ocorren al seu voltant. Vet aquí la raó de ser de les cançons que es presenten.

Tot va començar amb el “Corona ciao”, una cançó-divertiment per a un grup d’amics que, per WhatsApp, van decidir amenitzar-se el dies més durs del confinament amb cançons i vídeos de collita pròpia. El vídeo de la família Miñarro-González es va viralitzar a xarxes socials i alguns mitjans. Es tracta del famós himne partisà “Bella ciao”, amb la lletra canviada, on es demana que el virus se’n vagi “a viure a un altre món”.

La cançó del vídeo es va regravar a casa de l’artista, a ritme d’ska, amb la veu de la Patri –parella del rumbautor- com a veu principal i amb la única instrumentació de la guitarra.

 

Passat uns mesos no quedava altra que no defallir, no perdre l’optimisme. Creure i sentir que tot aniria bé. El famós “Tot anirà bé” de dibuixos i pancartes als balcons va donar peu a la segona cançó confinada.

El tema va comptar, novament, amb la participació de la Patri a la veu. La producció va anar a càrrec del mestre Pep Lladó, que va “vestir” aquesta rumba amb una potència inusitada.

 

Arribat el mes de maig, temps en què se celebren moltes festes majors –entre elles, la de Tàrrega- apareix “Aquest any no”, cançó que tracta la no celebració de la tant enyorada festa major.

Aquest cop la producció fou obra el Nen del So, amb les percussions del Sisco Ayala.

 

Finalment, el Carlitos ens presenta “Barret de palla”, on es posa veu i música al missatge que els avis del Centre Geriàtric Lleida han expressat tot aquest temps de pandèmia. Es tracta d’un projecte amb missatge honest i transparent. La relació avis-néts, i la frustració que el distanciament provoca. Recerca de la fórmula per tornar a l’essència, amb l’esperança de poder tornar a viure els petons i les abraçades que l’aïllament ens roba.

La peça beu de les melodies populars, a ritme de 3 per 4. Compta amb la participació de: Ignasi González al contrabaix, Sisco Ayala a la bateria, Xavier Reyes al violí, Pep Lladó al piano i Aurora, Pau, Ona, Ernest, Roc, Simona i Gerard als cors del “parapapà”. Mescla i màster i a càrrec del Sr. Feliu.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.