Cartaes de Tàrrega recupera més d’una tona de productes en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

image002Diumenge 29 de novembre va acabar la 7a Setmana Europea de la Prevenció de Residus, una iniciativa de la Comissió Europea per fomentar la prevenció i la gestió sostenible de residus.

A Cartaes vam organitzar diferents accions de sensibilització en relació a la importància de la prevenció i la reutilització de residus en el marc d’una eficient gestió de residus i de contribució a una economia circular.

Amb el lema “El millor residu és el que no existeix” hem atès a 250 nens i nenes de les escoles de Tàrrega que han pogut conèixer, in situ, com treballem i què fem per reduir al màxim els residus i com treballem per allargar la vida dels productes.

Les altres dues activitats “Contra el canvi climàtic jo reutilitzo, i tu?”, “ Reutilitzar més, tirar menys” hi van participar també 18 entitats de l’economia social i solidària de tota la geografia espanyola.

En relació als èxits concrets en aquestes dues activitats cal destacar que s’han desviat 475 tones de residus de les deixalleries cap als Centres de Preparació per a la Reutilització reduint d’aquesta manera la quantitat de residus generats. Igualment, gràcies a l’activitat desenvolupada per les botigues especialitzades de productes reutilitzats, s’han venut gairebé 48 tones d’articles, fonamentalment roba, mobles i aparells elèctrics i electrònics. Però per sobre de tot, s’ha atès a més de 24 mil persones en les 51 botigues especialitzades participants, en què se’ls ha explicat de forma personalitzada els beneficis lligats a la reutilització i particularment el benefici ambiental en termes de diòxid de carboni evitat en realitzar la seva compra, calculat a través de la calculadora d’emissions desenvolupada per AERESS (Associació Espanyola de Recuperadors Socials).

Per proporcionar una idea més propera de la nostra contribució a frenar el canvi climàtic amb les nostres accions, aquesta quantitat de diòxid de carboni es tradueix a elements més quotidians com són l’equivalent de nombre de cotxes retirats de la circulació durant un dia i el nombre d’arbres necessaris per absorbir aquesta quantitat de diòxid de carboni durant un dia. Durant el desenvolupament de la campanya s’ha evitat gràcies a la reutilització l’emissió de 197.739 kg de diòxid de carboni, que és la quantitat de diòxid de carboni emesa per 34.429 cotxes en un dia i que equivaldria a la quantitat de diòxid de carboni absorbida per 10.045.778 arbres en un dia.

D’aquest volum de dades Cartaes ha venut 811,83 kg, ha recuperat 1.036,87 kg d’articles i ha atès a 606 persones a les seves botigues. Les dades són minúscules dins el global de l’estat espanyol, però volem destacar que la resta de les 17 entitats estan totes ubicades en grans ciutats com Pamplona, Barcelona, Bilbao… i que les resultats obtinguts en una ciutat com Tàrrega són molt positius. Cal continuar treballant però anem per bon camí.

El que preteníem durant aquesta setmana, amb aquestes tres accions, era conscienciar a la població, especialment a la de Tàrrega, de la importància de la reutilització, destacant que aquesta té un fort valor pel desenvolupament sostenible per què no només promou la protecció ambiental, a través de la prevenció de residus, sinó que també contribueix a objectius socials i beneficis econòmics.

image003

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.