Cedeixen temporalment la Nau 17 de Cal Trepat a l’Associació Alba per a desenvolupar el seu taller de fusteria

També podrà fer ús de la maquinària ubicada a l’espai, gestionat pel Centre de Formació La Solana · Conveni de col·laboració per afavorir la tasca social de l’entitat

L’Ajuntament de Tàrrega ha aprovat en Junta de Govern Local la cessió temporal de la Nau 17 de Cal Trepat a l’Associació Alba de la capital de l’Urgell. L’entitat social té previst de traslladar molt aviat a aquest espai el seu taller de fusteria per un període de cinc mesos amb possibilitat de pròrroga fins al juny del 2021. Mitjançant aquesta cessió, l’Associació Alba podrà impartir aquesta activitat a l’espera de posar en marxa la nova seu permanent del seu taller de fusteria, que s’ubicarà a Agramunt. El consistori targarí ha formalitzat la cessió per ajudar així a la tasca de l’entitat en favor de col·lectius vulnerables, en aquest cas el taller de fusteria terapèutica adreçat a les persones usuàries del seu centre ocupacional.

La Nau 17 de Cal Trepat de Tàrrega ja està habilitada de fa anys com a taller de fusteria del Centre de Formació La Solana, servei de gestió municipal. Gràcies a aquesta circumstància, l’Associació Alba accedirà a un equipament que ja compta amb maquinària específica per a desenvolupar l’activitat. Segons el conveni signat, l’entitat podrà fer ús del taller de fusteria de Cal Trepat els dilluns, els dimarts i els divendres en horari de matí i migdia, sempre sota la supervisió d’un equip de monitoratge i cobrint les despeses del subministrament elèctric. El centre ocupacional de l’Associació Alba també podrà fer front així a la realització de comandes rebudes pel que fa a treballs de fusteria.

Des que el consistori targarí museïtzà l’antiga fàbrica de maquinària agrícola J.Trepat l’any 2012, s’ha anat ampliat el ventall d’usos del complex. La Nau 19 esdevingué la seu del Centre d’Empreses Innovadores de Tàrrega mentre que la Nau 18 s’adequà com a espai polivalent per activitats culturals. La Nau 17, com ja s’ha dit, es posà en mans de La Solana per instal·lar-hi el seu taller de fusteria, que ara, encara que sigui de forma temporal, guanyarà en usos socials gràcies a l’acord amb l’Associació Alba. D’altra banda, es duen a terme actualment les obres de rehabilitació de les cobertes de les naus 14, 15 i 16 amb usos encara per determinar.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.