Cervera demana a Cultura mesures definitives de protecció a les cornises de la Universitat

L’alcalde remarca que no poden tenir l’edifici perimetrat amb tanques quan comenci el curs escolar al setembre

ACN Cervera .- L’alcalde de Cervera, Joan Santacana (ERC), ha demanat al Departament de Cultura que instal·li mesures definitives de protecció a les cornises de l’edifici de la Universitat davant el risc de caiguda d’elements. Arran d’un estudi tècnic sobre l’estat de l’edifici, es va demanar a la Paeria aïllar diversos elements a principis d’agost però segons Santacana són unes mesures “provisionals” que s’haurien de modificar abans de començar el curs escolar el 14 de setembre, ja que l’edifici acull l’Institut Antoni Torroja. L’edifici va ser construït al segle XVIII , està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional i és competència de Cultura. També cal protegir dues cisternes i les torres interiors que estan en perill de despreniment.

Joan Santacana ha explicat que l’edifici de la Universitat de Cervera pateix diverses “deficiències estructurals” i que l’única reforma important que s’ha fet recentment va ser a la façana del carrer Canceller Dou. El Departament de Cultura ha encarregat ara un estudi integral que ha determinat que hi ha 3 punts greus. Es tracta de les torres interiors, en perill de despreniment; dos cisternes dels patis interiors que es poden esfondrar perquè estan desplaçades; i totes les cornises de l’edifici, que també estan en risc de despreniment.

Des de Cultura es va ordenar a la Paeria aïllar aquests elements “de forma urgent” i de moment l’únic que s’ha fet és posar tanques al voltant de l’edifici, ja que com que ara no hi ha activitat a l’interior, no es corre risc pels que hi ha a dins. Per aquest motiu, el paer en cap ha demanat al Departament que es doni pressa per habilitar mesures definitives de protecció a tots els elements, ja que l’1 de setembre el professorat de l’Institut hi haurà de començar a treballar i el dia 14 hi aniran els alumnes. En qualsevol cas, la solució definitiva seria la restauració de tots els elements, però Santacana admet que aquesta és una opció que “va per llarg”.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.