Cervera preveu fer més de mig miler de proves PCR en el cribratge massiu que s’allargarà fins dissabte

La setmana que ve les proves es faran a la comunitat educativa amb l’objectiu de frenar els contagis

Pla general on es pot veure la cua de gent per fer-se la prova PCR en el marc del cribratge massiu que es fa Cervera per l’augment de casos de covid-19, el 9 d’octubre de 2020. (Horitzontal)

ACN Cervera .- El cribratge massiu que ha començat a Cervera preveu fer unes 550 proves PCR fins dissabte al migdia. Tot i que inicialment només se n’havien previst fer 400, el fet que s’hagi traslladat a la setmana que ve el cribratge específic a la comunitat educativa de la capital de la Segarra, ha permès ampliar el volum de proves. D’aquest manera també es vol donar resposta a la ciutadania que havia esgotat previsions dijous. L’alcalde Joan Santacana ha recordat que el cribratge esta “enfocat” a aquelles persones relacionades amb l’escola o també els que han fet trobades familiars i altres celebracions després de la Festa Major. Cervera ha registrat un important increment de casos des de divendres passat i n’hi ha 68 de comptabilitzats.

Santacana ha explicat que “a la vista de l’alerta” per l’augment de casos des de divendres passat, el Departament de Salut ha decidit activar un cribratge massiu a la ciutat, tal com es va fer al seu dia a capitals de comarca veïnes com Tàrrega i Mollerussa. Segons el paer en cap, el cribratge està molt enfocat a l’àmbit escolar, però també a aquells nuclis familiars i de joves que recentment han fet trobades en el marc de la Festa Major que va tenir lloc a finals de setembre. Aquest divendres i dissabte les proves PCR es fan a la població en general i la previsió és fer-ne al voltant de 550. La setmana que ve s’actuarà als centres educatius que hi ha la ciutat però encara està per determinar el volum de proves que es faran en total.

Cervera va passar de tenir divendres passat 33 casos positius a 62 dilluns. Segons Santacana, durant la setmana aquest increment s’ha frenat però s’ha mostrat convençut que continuarà pujant, sobretot a mesura que es coneguin els resultats de les PCR. Per aquest motiu, la Paeria ha adoptat diverses mesures com són el tancament de parcs infantils, la desinfecció d’espais on hi ha molta afluència de gent com els centres educatius o el CAP i les residències, i la suspensió de tota la programació cultural. Una d’aquestes activitats que s’havia de fer era la de Cervera Vila del Llibre, prevista per aquest octubre.

L’afluència de veïns a les proves PCR ha sigut constant durant tot el matí i més intensa a primera hora. Una de les veïnes de la capital de la Segarra, Vanessa Eliseda, ha explicat que hi ha anat perquè fa uns dies va tenir unes dècimes de febrer i malgrat que ara ja no té símptomes, s’ha volgut fer la prova perquè “cal ser previngut” i més davant la situació de la ciutat, que ha qualificat de bastant “fotuda”.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.