Cicle d’activitats participatives a Tàrrega per lluitar contra la soledat no volguda en persones grans

Xerrades, tallers, cinema i un concurs literari es desenvoluparan durant l’octubre en el marc del programa “Sempre acompanyats” de Fundació ‘la Caixa’, l’Ajuntament i Creu Roja

Tàrrega acollirà durant l’octubre diverses activitats d’oci, salut i cultura per ajudar a combatre situacions de soledat no volguda entre les persones grans. Són propostes adreçades al col·lectiu de gent gran i alhora al conjunt de la ciutadania amb l’objectiu de conscienciar sobre aquesta problemàtica social i crear vincles que contribueixin a eradicar-la. L’acció s’emmarca dins el programa “Sempre acompanyats”, que des del 2017 desenvolupen la Fundació ‘la Caixa’, la Regidoria d’Acció Social d’Intervenció de Tàrrega i Creu Roja. Xerrades, tallers, cinema i un concurs literari integren una programació que enguany s’ha adaptat als protocols de seguretat sanitària limitant l’aforament.

El divendres 9 d’octubre s’inicia el cicle amb la xerrada “Aprendre dels canvis i les pèrdues. Els reptes vitals” a càrrec del Servei de Suport al Dol de Ponent (5 tarda, Biblioteca). Durant el matí del dimarts 13 d’octubre s’impartirà un taller esportiu per a persones grans a la plaça Major. La següent cita arribarà el divendres 16 d’octubre amb una xerrada sobre hàbits saludables i mesures de prevenció contra la Covid-19 (5 tarda, Biblioteca). El cinema prendrà el relleu el dimarts 20 d’octubre oferint la projecció del film “Las chicas de la lencería” (5 tarda, Biblioteca). Finalment, el dimecres 28 d’octubre, a les 11 de matí, s’impartirà un taller de manualitats en una emissió en directe a través de Facebook. Totes les activitats són gratuïtes.

En paral·lel, s’ha convocat un concurs literari de relats breus i poemes adreçat a la gent gran del municipi. L’eix temàtic és, precisament, la soledat. El termini de recepció de textos finalitzarà el 16 de novembre (Creu Roja Urgell – Av/Catalunya, 51 · tarrega@creuroja.org). D’altra banda, les persones ateses pel programa “Sempre acompanyats” compartiran les seves experiències a través dels micròfons de Ràdio Tàrrega en una tertúlia que s’emetrà a partir del 13 d’octubre.

El cicle d’activitats esmentades coincideix amb una altra acció del programa “Sempre acompanyats”: la campanya “Truca a la porta”, la qual vol implicar la ciutadania en la detecció de situacions de soledat de gent gran i captar voluntariat. La iniciativa, que es divulga a través de xarxes socials i pancartes al carrer, es presentà el passat 1 d’octubre amb motiu del Dia Internacional de la Gent Gran. El programa “Sempre Acompanyats” aborda les situacions de soledat de la gent gran per mitjà del foment de relacions socials significatives i el reforç de les fortaleses personals. Durant els darrers tres anys, ha atès a la capital de l’Urgell 41 persones grans i ha fet 60 activitats de sensibilització que han arribat a més de 1.500 persones i en les quals s’han implicat 13 voluntaris i més de 18 entitats del municipi.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.