El nombre de membres del Consell Comarcal es determina en funció dels residents de cada comarca. Les comarques de menys de 50.000 habitants, tenen 19 consellers i la xifra va augmentant fins als 39 representants que tenen assignades les comarques de més de 500.000 habitants.
Els seus membres s’escullen amb un sistema de ponderació que s’aplica sobre percentatge total de regidors i el percentatge de vots de cada partit a la Comarca, sempre que hagin obtingut una representació superior al 3% dels vots. Seguint la llei d’Hondt, els partits s’ordenen de major a menor percentatge i es reparteixen els llocs corresponents a cada Consell Comarcal.
Un cop feta aquesta assignació, la junta electoral convoca els partits per separat perquè designin els regidors electes que els representaran al Consell Comarcal. S’han de constituir el primer dia hàbil 15 dies després de l’acte de proclamació dels membres electes en una sessió plenària en què s’ha d’escollir també el president.
Els Consell Comarcals han de garantir, si fos necessari, la prestació de determinats serveis en els municipis que no estan obligats a prestar-los. També tenen competències i presten ajuda en àrees com benestar social, cultura, educació, habitatge, joventut o turisme.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.