Comencen els tallers sobre violències masclistes per a l’alumnat de 4t d’ESO de l’Urgell

En el marc del 21è Programa de Suport a l’Educació del Consell Comarcal de l’Urgell

Aquest mes novembre s’han iniciat  els tallers  per a treballar les violències masclistes per a l’alumnat de 4rt d’ESO dels centres educatius de l’Urgell. Es tracta de 20 tallers que es duran a terme durant el curs 2021-2022 i dels quals en podran gaudir  prop de 420 persones.

Es tracta d’una iniciativa inclosa dins del XXI Programa Comarcal de Suport a l’Educació, organitzada per l’Àrea d’Educació del  Consell Comarcal de l’ Urgell, el Servei Educatiu de l’Urgell i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones de l’Urgell, SIAD.

L’objectiu dels tallers és  sensibilitzar els joves sobre les violències masclistes i les conductes inadequades treballant de manera directa, els valors d’igualtat,  llibertat i de no violència, aconseguint així construir una identitat individual i no sexista.

A través d’uns vídeos sobre micromasclismes i violències masclistes la psicòloga del SIAD, Neus Planell,  els fa reflexionar  sobre les situacions masclistes quotidianes que es donen en el dia a dia i repensar  així, els  comportaments que suposen una desigualtat de gènere o una conducta sexista.   Els participants poden  descobrir com actuar en cas de patir o veure una situació masclista i conèixer , els recursos existents per poder fer  front a aquestes violències.

L’alumnat que ho desitgi, també disposarà d’un servei de consulta i assessorament més individualitzat i personalitzat amb la psicòloga , per tal de resoldre les pors o angoixes que tenen,  sobre les violències masclistes.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.