En procés les obres de rehabilitació de l’antic edifici comercial i residencial de Cal Trepat de Tàrrega

L’edifici acollirà un alberg de pelegrins del Camí de Sant Jaume i espais destinats a FiraTàrrega · Projecte de conservació del patrimoni amb una inversió de 412.448 euros

Es troben en procés les obres de rehabilitació de l’antic edifici comercial i residencial de Cal Trepat. L’objectiu és adequar l’immoble per acollir un alberg de pelegrins del Camí de Sant Jaume i un espai de residència temporal per artistes vinculats als programes de creació de FiraTàrrega. Al mateix temps, les estances rehabilitades on residí originalment la família Trepat (construïdes a mitjans del segle XX) s’inclouran en el recorregut de les visites guiades a l’antiga factoria targarina, museïtzada des de l’any 2012. Els treballs s’han adjudicat per un import de 412.448 euros (IVA inclòs) a l’empresa Vesta Rehabilitación SL.

L’àmbit de restauració inclou tota la residència Trepat, que es troba actualment en desús, i part de l’antic departament comercial i d’oficines situat a la planta baixa. La intervenció es desenvoluparà durant sis mesos i consistirà en el reforç dels fonaments i l’estructura de tot l’edifici a més de la reparació material de les cobertes i els terrats de l’antic habitatge familiar. Segons fixa el projecte, l’alberg de pelegrins ocuparà 60 metres quadrats de la planta baixa i tindrà capacitat per a 8 llits. També comptarà amb una sala de cuina-menjador i dos lavabos.

Com a tasca prèvia al reforçament de l’estructura de l’immoble, els operaris treballen aquests dies en el desmuntatge dels elements de fusta de l’interior de les antigues oficines, els quals es reposaran al tram final d’execució perquè el conjunt conservi el seu aspecte original. L’empresa Guitar Arquitectura, especialitzada en la rehabilitació d’edificis protegits, s’encarrega de la direcció d’obra.

La rehabilitació constitueix una de les principals inversions en equipaments del present mandat a Tàrrega. Per fer-ho possible, la capital de l’Urgell rebrà una subvenció de 250.000 euros procedent del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). Per la seva part, l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural aportarà 68.184 euros. La resta de la inversió se sufragarà mitjançant una aportació municipal.

La regidora d’Urbanisme, Patrimoni, Memòria Històrica i Turisme, Ivonne Pont, assenyala que la materialització del projecte contribuirà a potenciar el conjunt arquitectònic industrial del Museu Trepat. “Preservem així un altre dels elements patrimonials del municipi alhora que guanyem un nou espai social i cultural per a la ciutat”, afegeix l’edil. D’altra banda, Pont també apunta que aquesta nova actuació de millora a Cal Trepat arriba just en el moment que es desenvolupen altres iniciatives de dinamització del Camí de Sant Jaume com a experiència turística.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.