Confinats una vintena d’alumnes de 1r d’ESO de l’Institut Manuel de Pedrolo i la seva tutora, per un cas positiu per PCR de Covid-19

El protocol de Salut va fixar que s’havia de confinar a tot el grup i a la tutora per prevenció.

Segons ha confirmat la directora del centre Mercè Viladrich, “es tracta d’un alumne que només va venir a classe el primer dia. A la tarda no es trobava bé i els dies següents ja no va assistir al centre”.
Segons han explicat els pares a direcció, “el nen va estar a casa la resta de la setmana passada, i quan ja no tenia febre ni símptomes i abans de tornar a l’escola, li van fer el test PCR que confirmava el positiu aquest passat diumenge”, explica Viladrich.

Degut a que l’alumne va estar en contacte amb el seu grup de convivència durant 6 hores, el protocol de Salut va fixar que s’havia de confinar a tot el grup i a la tutora per prevenció.
La directora de l’Institut Manuel de Pedrolo ha explicat que “la nostra prioritat una vegada iniciat el protocol de Salut, era garantir que l’activitat lectiva continués”.
Una activitat lectiva que ja ha continuat avui dimarts via on-line
, amb un pla de treball adaptat a la nova situació d’aïllament preventiu dels alumnes.

El confinament de la vintena d’alumnes i la tutora, s’allargarà fins el 29 de setembre, dia en que podran tornar al centre. Mercè Viladrich ha reconegut que “hem complert fil per randa totes les mesures de seguretat i protocols marcats per Salut, però hi ha una cosa que és la responsabilitat individual, que arriba un moment que ja no depèn de nosaltres”.

Per la seva banda el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Tàrrega Xavier Rosell ha explicat que “aquesta és una situació a la que ens haurem d’anar acostumant i el que haurem de tenir és tranquil·litat i actuar com en aquest cas amb serenor i complint tots els protocols fixats. Les escoles i instituts són llocs molt segurs”, ha dit.

Ràdio Tàrrega

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.