Continua la Festa Major de Tàrrega amb un recull d’imatges de la Processó de les Santes Espines i balls tradicionals

La Festa Major reviu la Processó de les Santes Espines, acte solemne en què prendran part el consistori local i el Seguici Festiu de la població, format per l’Esbart Albada, La Fal·lera Gegantera, la Cobla Tàrrega, l’Associació Guixanet i els Diables BAT. També hi participaran l’Agrupament Escolta i el GIC. Datada des de l’any 1551 i considerada l’origen de la festa patronal de Tàrrega, la Processó de les Santes Espines trau les relíquies per invocar la pluja submergint-les en aigua al peu de la creu gòtica de la plaça Major. La processó transcorrerà pel carrer del Carme, plaça del Carme, carrer d’Agoders i plaça Major.

 

  • Solemne Ofici en honor a les Santes Espines, patrones de Tàrrega · Cants a càrrec de la Coral Ramon Carnicer (a les 12 del migdia, a l’Església Parroquial)

 

  • EIXIDA – Exhibició de balls tradicionals (a 2/4 de 2 del migdia, a la plaça Major) La Festa Major atorga protagonisme als diversos elements del folklore tradicional local. Enguany s’homenatjarà de forma especial l’Àliga de Tàrrega commemorant el desè aniversari de la creació d’aquest símbol solemne del bestiari. Autoritats i ciutadania ballaran l’Eixida, la dansa típica de Tàrrega. Després, Balls de Bastonets amb l’Esbart Albada; Ball de Gegants i Dansa dels Capgrossos amb La Fal·lera Gegantera; Balls d’Arquets, Nans, Cavallets i Lo Tossino amb Guixanet; i una sardana d’exhibició amb l’Agrupació Amics de la Sardana. La música en directe anirà a càrrec de la Cobla Tàrrega, els Grallers de La Fal·lera Gegantera i els Grallers de la Barra.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.