Creix el cultiu de l’ametlla de regadiu a l’Urgell

La davallada del preu del cereal, l’elevat preu de l’ametlla i tenir les terres en zona de regadiu està fent canviar els cultius de la zona de l’Urgell que reben l’aigua de l’anomenat Canalet de Tàrrega. Molts productors estan apostant per plantar ametllers de producció intensiva.

Aquests ametllers de les varietats Bairo i Marinada, especials per a regadiu, tenen vuit anys i es van plantar com a prova pilot per promocionar el reg del Segarra – Garrigues a la zona. En aquest moment reben l’aigua de l’anomenat Canalet de Tàrrega que s’abasteix del Canal d’Urgell i té una àrea d’influència d’unes 4500 hectàrees als termes de Tàrrega, Verdú, Anglesola, Vilagrassa i Preixana. En els últims anys molts pagesos han canviat els cereals per aquest cultiu.

En aquesta altra finca se n’estan plantant a la zona perimetral però a la llarga, el seu propietari no descarta canviar el cereal que hi té actualment pels ametllers de regadiu. Això és el que va fer en aquest altre terreny fa un any i preveu que en tres ja comencin a produir.

El mateix ha fet el Pere en aquesta finca de Claravalls atret pels rendiments. Una finca d’ametller de secà pot produir uns 300Kg de gra per hectàrea mentre que una de regadiu amb els arbres adults pot assolir de mitjana els 1500Kg.

Antigament aquestes terres estaven plenes d’oliveres, ametllers o vinyes. El canvi cap a l’ametller de regadiu contrastarà en un futur amb l’ametller de secà i els sembrats que quedin.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.