Cribratge massiu a la Llar Aleix del Grup Alba de Tàrrega després de detectar un cas positiu de COVID19

Cribratge massiu a la Llar Aleix del Grup Alba de Tàrrega després de detectar un cas positiu de COVID19

Dimecres passat una resident de la Llar Aleix va començar a tenir mal de coll i ràpidament se la va aïllar a la seva habitació i es va activar el protocol amb el Departament de Salut per fer-li la PCR. El mateix dimecres ja es va poder fer el test i divendres va obtenir el resultat positiu de COVID19.
Immediatament es va decidir, amb indicacions del Servei d’Epidemiologia i Salut, aïllar a la resta de residents de la llar a l’espera de fer un cribratge a les persones que hi viuen. Divendres es van poder realitzar les proves i avui ja s’han pogut saber els primers resultats. De moment 27 dels 37 residents que viuen a la Llar Aleix han donat negatiu a l’espera de tots els resutats.
Per altra banda, va coincidir que el mateix dimecres que va tenir lloc l’aïllament de la persona positiva els professionals de la llar havien fet testos PCR de control, un protocol que marca el Departament de Salut a totes les llars residències que estan en zona d’alt risc de contagi. El divendres es va saber que dels 33 professionals que estan en contacte amb persones de la llar, alguns de manera molt puntual, havien donat negatiu 19 i estan a l’espera de tenir la resta de resultats. 
Tot apunta que el contagi hauria pogut venir de fora ja que aquell cap de setmana la persona va marxar a casa a veure la seva família.
És la primera vegada que el Grup Alba es troba davant d’un cas de covid19 a les seves dues llars residència des que va començar la pandèmia.
L’entitat es mostra optimista davant dels resultats de professionals i residents ja que, de moment, no hi ha cap altre persona que hagi manifestat símptomes de la covid19. S’espera, per tant, que sigui només un cas aïllat.

La persona que va donar positiu es va traslladar divendres al pis d’aïllament que l’entitat tenia preparat per aquests casos i està controlada en tot moment pels professionals de l’àrea d’habitatge. En general es troba bé de salut. Tal i com marca el protocol, les persones residents a la Llar Aleix que obtinguin una PCR negativa faran aïllament a la llar durant 10 dies i s’adaptaran les activitats i els professionals a la nova situació.
Les famílies han estat informades en tot moment de l’evolució dels casos i dels resultats dels seus familiars.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.