Dagoll Dagom i T de Teatre porten a Tàrrega el dissabte 26 d’octubre la coproducció La tendresa

Imatge promocional de 'La tendresa'Una de les propostes estrella de la temporada d’arts escèniques de la capital de l’Urgell, cicle que compleix 25 anys · Diumenge 27 d’octubre també alça el teló el cicle de teatre familiar de La Xarxa

Dues companyies històriques de l’escena catalana com són Dagoll Dagom i T de Teatre uneixen forces en la coproducció La tendresa, espectacle de gran format que es podrà veure al Teatre Ateneu de Tàrrega el proper dissabte 26 d’octubre (21h). La proposta és un dels plats forts de la Temporada de Teatre i Dansa de la capital de l’Urgell, cicle que assoleix enguany les 25 edicions. Es tracta d’una enginyosa comèdia romàntica escrita i dirigida per Alfredo Sanzol, que no amaga la seva inspiració en el ric univers dramatúrgic de William Shakespeare. A Tàrrega arribarà la versió en català d’un text que ha estat guardonat amb el Premio Nacional de Literatura Dramática 2017 i el XII Premio Valle-Inclán de Teatro. La versió catalana de La tendresa compta amb un elenc format per Laura Aubert, Javier Beltrán, Elisabet Casanovas, Marta Pérez, Jordi Rico i Ferran Vilajosana.

 

Amb un llenguatge ple de metàfores, La tendresa parla de “la impossibilitat de protegir-nos del mal que ens pot fer l’amor”, segons explica l’autor. Basat en personatges i jocs narratius extrets de l’imaginari shakespearià, l’argument se centra en una reina maga i les seves dues filles que viatgen cap a Anglaterra obligades a casar-se en matrimonis de conveniència. Quan passen prop d’una illa que la reina considera deserta, provoca una gran tempesta que enfonsa el vaixell. El seu pla és quedar-s’hi a viure amb les seves filles per no haver de tornar a veure mai més cap home. El problema és que a la mateixa illa, des de fa vint anys, hi viu un llenyataire amb els seus dos fills, que també s’hi van amagar per no tornar a veure una dona. Aquest fet desencadenarà aventures, embolics, enamoraments i confusions.

 

Entrada: 25 euros · Modalitats d’abonament amb descompte · Venda d’entrades i abonaments a www.culturatarrega.cat/teatreateneu · La Botiga del Museu (Carrer Major, 11) · Tel. 973 312 960 · [email protected]

 

 

 

 

 

Entrades a 5 euros per als menors de 18 anys

La 25a Temporada de Teatre de Tàrrega alcà el teló el passat 5 d’octubre amb la comèdia Lapònia , protagonitzada per Roger Coma. La capital de l’Urgell inicià el cicle amb un total de 111 abonaments venuts, xifra que suposa un augment de més del 20 per cent en relació al 2018. Tàrrega s’ha afegit una vegada més als programes Escena 25 de la Generalitat de Catalunya, el qual promou l’assistència de joves de 18 a 25 anys als espectacles culturals, i a l’Apropa Cultura, que facilita l’accés de persones en risc d’exclusió a les activitats culturals. A més, es posen entrades a la venda al preu de 5 euros per a menors de 18 anys.

 

Teatre familiar de qualitat

A més de la programació estable, Fundació La Xarxa porta fins al 15 de març un total de 6 muntatges destinats al públic infantil. Són espectacles que posen de manifest la qualitat del teatre familiar català. La primera cita arribarà el diumenge 27 d’octubre (18h), quan L’Horta Teatre escenificarà Les tres porquetes a ritme de reggaeton. Prèviament, a les 5 de la tarda a la plaça del Carme, actuarà el grup targarí de percussió Targalets per donar la benvinguda al nou cicle de La Xarxa.

 

 

 

Salutacions,

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.