Demanen 15 anys de presó a un acusat de fer tocaments a la seva neboda menor i amb discapacitat intel·lectual a l’Urgell

Segons la fiscalia, l’home li oferia tabac i li feia creure que tenien una relació sentimental perquè no ho expliqués

Pla obert dels jutjats de Lleida. Imatge del 6 d’octubre de 2021. (Horitzontal)

La Fiscalia de Lleida demana una condemna de 15 anys de presó per a un home, de 53 anys, acusat de fer tocaments a la seva neboda, amb discapacitat intel·lectual, mentre aquesta era menor d’edat, l’any 2021 a l’Urgell. Segons el ministeri fiscal, l’home aprofitava quan la noia, que en el moment dels fets tenia 15 anys, es quedava a casa dels avis per fer-li petons i tocaments tant per fora com per dins de la roba, arribant-li a introduir els dits a la vagina. La fiscalia apunta també que l’acusat regalava tabac a la seva neboda i li feia creure que tenien una relació sentimental perquè no expliques els fets a ningú. El judici està assenyalat pel dimecres 28 de febrer a l’Audiència de Lleida.

En concret, la fiscalia demana per a l’acusat una condemna de 15 anys de presó per un delicte continuat d’abús sexual a menor de 16 anys, la prohibició d’acostar-se a menys de 500 metres de la víctima i comunicar-s’hi durant 10 anys i el mateix temps de llibertat vigilada. A més, sol·licita que no pugui exercir qualsevol professió o fer activitats amb menors per un període de temps 5 anys superior a la pena privativa de llibertat. En concepte de responsabilitat civil, es demana una indemnització de 15.000 euros pels danys morals causats a la víctima.

1 any per corrupció de menors

D’altra banda, la fiscalia demana 1 any de presó i un altre de llibertat vigilada per a un home acusat d’un delicte de corrupció de menors. Segons el ministeri públic, l’home va guanyar-se la confiança de la víctima, menor d’edat i amb qui convivia l’any 2017, per demanar-li que li fes una fel·lació a canvi de diners, fet que finalment no es va produir. En aquest cas, el judici està previst pel dijous 29 de febrer.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.