Eduard Ribera presenta un diàleg entre objectes en el seu nou llibre “Banalitats”

Banalitats és un llibre de converses entre objectes que habitualment qualifiquem d’inanimats. La cafetera i el sifó, el cactus i la regadora, el forn i la torradora, la sota i el rei d’Espases, l’oli i el vinagre… prenen vida i comparteixen, discuteixen, s’enfaden, es reconcilien, s’insinuen, dialoguen, aprenen i s’expliquen banalitats sense substància per matar el temps, però també confessen les seves inquietuds més profundes.

·· Una al·legoria existencialista i desenfadada del temps de les paraules buides de significat que ens ha tocat viure.
·· Un analgèsic literari per atenuar els símptomes de la xerrameca que interfereix la poca-solta quotidiana.
·· Una reivindicació del diàleg com a teràpia platònica per a superar els efectes adversos i ineludibles del pas del temps.

Una nova mostra de l’estil personal, divertit i incisiu d’Eduard Ribera, amb pròleg del pedagog Marian Baqués Trenchs.

Un projecte que té el seu origen en alguns dels guions escrits per a una sèrie d’animació audiovisual humorística (Gags inanimats) que, amb producció de Ferran Blanch, es va emetre a Lleida TV l’estiu de 2008. Aquell material, actualitzat, ampliat i adaptat al medi narratiu i literari, conforma el punt d’arrencada d’aquest volum de converses.

 

Eduard Ribera (Balaguer, 1965) és un escriptor, músic i gestor cultural vinculat a l’organització de FiraTàrrega. Apassionat per la llengua i la música i especialitzat en narrativa breu, al llarg de la seva carrera ha recollit diversos premis, com el Premi de Novel·la Breu de Mollerussa o el Premi Lleida de Narrativa. Col·labora com a articulista en revistes i mitjans digitals. Des de 2005, manté el blog L’Escriptori, on publica textos d’actualitat i de ficció.

La col·lecció Narratives de L’Escriptori és una iniciativa editorial independent on Eduard Ribera publica actualment els seus treballs literaris. En aquesta mateixa col·lecció, han vist la llum els seus treballs anteriors De memòria (2016), La paraula primera (2017) i El peix que volia ser home (2020)

El llibre està disponible en edició rústica impresa sota demanda, en format ePub i també en format Kindle.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.