El CEACA Tàrrega deixa escapar dos punts contra el Pardinyes

CEACA Tàrrega 24 – Handbol Lleida Pardinyes 26

Primera Catalana de Handbol Femení

L’equip juvenil femení d’handbol del CEACA Tàrrega ha perdut, aquest passat cap de setmana, a casa, per 24 a 26, contra el Pardinyes. Un resultat un pèl inesperat que deixa les targarines a la meitat de la taula amb 11 punts.

El Pardinyes –dirigit per Ricard Sabaté, entrenador del CEACA Tàrrega fins a la passada temporada– va plantejar una defensa 6-0 que d’entrada enterbolí el joc de  les noies de Jaume Rovira que, amb menys envergadura física, s’estavellaven, una vegada i una altra, sobre el mur defensiu de les lleidatanes.

El primer gol de les targarines no va arribar fins al minut 5 de la primera part. Va ser, Mònica Balaguer, una vegada més, la responsable d’inaugurar el marcador: un tir per dalt, des de l’extrem esquerre, que la portera Laia no va poder aturar.

Amb el gol, el CEACA va millorar, i amb l’esforç de totes les jugadores aconseguia posar-se davant en el marcador. La portera local Ariadna Cervera va aturar més d’un penal al llarg del partit; Aina Rovira i Laura Vilamajó –les millors de l’encontre– anaven sumant gols, generalment amb encertats tirs des de fora l’àrea o en combinacions entre ambdues; i l’inesgotable Anna Graells robava pilotes en defensa i culminava contraatacs.

No obstant això, el Pardinyes aprofitava la fluixesa en defensa que en algunes ocasions esgrimien les locals; i, tant la número 77, per l’extrem, com la número 4 (Inés), pel centre, marcaven amb certa facilitat.

La primera part acabà 12 a 10 a favor del CEACA.

A la represa, l’entrenador local Jaume Rovira va situar una defensa 4-2 que va aconseguir robar pilotes i propiciar explosius contraatacs, sempre liderats per Vilamajó, Rovira i Graells. Van ser els millors moments de les targarines, que van arribar a tenir una distància de quatre gols sobre el Pardinyes.

Però en els darrers 10 minuts, el desencert en el tir a porteria -provocat per la defensa inexpugnable de les lleidatanes – es va anar apoderant de les noies del CEACA. I, per bé que Vilamajó anava anotant penals, i Rovira i Balaguer esporàdicament marcaven algun gol, no n’hi va haver prou.

La defensa 4-2  que tan bé havia funcionat a l’inici de la segona part va acabar sent un martiri pere les noies del CEACA que, en el darrer tram del partit estaven esgotades i veien com el Pardinyes anava escurçant diferències.

A dos minuts del final, l’encontre estava empatat 23 a 23. En una acció pel centre, Gabriela, la número 15 (Pardinyes), va posar per davant les lleidatanes en un gol que no havia d’haver pujat al marcador, doncs la jugadora trepitjava l’àrea en el moment del tir. L’àrbitre el va donar per bo. Tot seguit i per l’extrem, la número 77 (Pardinyes) tornava a batre per l’extrem dreta a Ariadna; ja guanyaven per dos. Per la seva banda, Laura Vilamajó marcava un gol de penal i escurçava la diferència: encara hi havia esperances, quedaven 55 segons. Jaume Rovira ordenà fer pressió a tota la pista per recuperar la pilota. Però en els darrers segons, Júlia (Pardinyes) es desempallegava de Sandra Muixí i marcava el darrer gol del partit. No hi havia temps per a més. Final i victòria del Pardinyes.

Pròxima jornada: el dia 21 a Sant Antoni de Vilamajor.

Entrenador: Jaume Rovira

Tècnic: Andreu Soldado

Jugadores CEACA: Aina Rovira, Anna Graells, Mònica Balaguer, Laura Solé, Maria Roca, Izadora Souza, Sandra Muixí, Ariadna Cervera i Laura Vilamajó.

Jugadora baixa per lesió: Anna Soldado

Crònica: Jesús Vilamajó