El Centre de Formació la Solana engega un nou projecte de formació, orientació i contractació laboral adreçat a joves de 16 a 29 anys

Aquests dies s’estan realitzant les proves de selecció dels joves candidats

Proves de selecció entre les persones candidates

El Centre de Formació la Solana de l’Ajuntament de Tàrrega té previst engegar aquest setembre un nou projecte de formació, orientació i contractació laboral dirigit a persones joves de 16 a 29 anys. Amb els objectius de la inserció laboral, la reinserció o el retorn al sistema educatiu, el projecte Singulars Forma’t i Ocupa’t 20 permetrà que una trentena de persones joves de la comarca de l’Urgell, en situació d’atur i inscrits al registre de Garantia Juvenil, participin en accions formatives d’Activitats Auxiliars de Comerç o d’Introducció a la Soldadura. A més a més, de l’obtenció del carnet de carretó elevador, realització de pràctiques professionals en empreses de l’entorn productiu de la comarca i rebre acompanyament i orientació per dissenyar el projecte de vida personal i professional.

Aquests dies s’estan realitzant les proves de selecció dels joves candidats al Centre de Formació de La Solana amb entrevistes individuals i dinàmiques grupals per observar les competències i les inquietuds de les persones joves. Totes aquelles persones interessades a participar en aquest projecte poden posar-se en contacte amb les tècniques municipals (tel. 973 310 274).

Cal tenir en compte que la crisi social i econòmica vinculada a la pandèmia de la COVID-19 està tenint un impacte fort sobre la situació laboral de la joventut, segons les dades del segon trimestre de 2020 de l’Enquesta de Població Activa (EPA). A nivell de Catalunya, les dades mostren un empitjorament en pràcticament tots els indicadors: així, la taxa d’activitat juvenil ha caigut 6,1 punts percentuals respecte el segon trimestre de 2019; la taxa d’ocupació, 8,4 punts; la taxa d’atur creix 6,4 punts; i la taxa d’emancipació cau 2,3 punts. I a la comarca de l’Urgell, gairebé un 20% de les persones inscrites a l’oficina de treball són persones joves menors de 29 anys.

El projecte Singulars Forma’t i Ocupa’t 20 permetrà que persones joves participin en les actuacions de formació, orientació i la possibilitat d’adquisició d’experiència laboral a través d’un contracte de treball. És una iniciativa del Centre de Formació la Solana de l’Ajuntament de Tàrrega amb el suport del Servei Públic d’Ocupació del Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els projectes Singulars de Garantia Juvenil

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.