El Centre La Solana aconsegueix la inserció laboral del 85% dels joves participants del “Projecte Singulars”

El programa té l’objectiu d’afavorir l’entrada al món del treball als menors de 29 anys en situació d’atur · Tres dels joves participants retornaran al sistema educatiu el pròxim curs

El Centre de Formació La Solana de l’Ajuntament de Tàrrega, en col·laboració amb el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), ha aconseguit inserir al mercat laboral el 85% dels joves inscrits al “Projecte Singulars: Forma’t i ocupa’t 20”, un programa d’onze mesos que ha finalitzat el juliol de 2021 i que té l’objectiu d’afavorir l’entrada al món del treball als menors de 29 anys en situació d’atur. En aquest projecte hi han participat un total de 34 joves de l’Urgell, la Segarra i el Pla d’Urgell.

El “Projecte Singulars Forma’t i Ocupa’t 20” ha consistit en la realització d’accions de formació d’activitats auxiliars de comerç, introducció a la soldadura i obtenció del carnet d’operacions amb carretó elevador realitzant pràctiques en el teixit productiu del territori. Durant el projecte també s’han realitzat accions d’orientació i acompanyament individual i en grups per potenciar les competències professionals, habilitats i actituds en la recerca de feina. A més a més, s’han dut a terme 12 accions socials, culturals i cíviques amb entitats i associacions de la ciutat realitzant tasques de voluntariat i s’han visitat 13 empreses de la comarca per conèixer de primera mà diversos sectors laborals per fer una aproximació de camp a la realitat laboral de cada empresa.

Dins del marc d’aquest projecte, el SOC ha facilitat una ajuda a les empreses que incorporin joves vinculats al programa i La Solana ha estat l’encarregada de facilitar i donar el suport  necessari per realitzar les sol·licituds. Actualment, d’un total de 29 contractes, 8 s’han realitzat sota el paraigua d’aquesta subvenció per a la contractació, representant així un 27% del total dels contractes efectuats.

La Solana i l’Ajuntament de Tàrrega han valorat molt positivament els resultats exitosos d’aquest projecte, ja que reforcen la importància d’impulsar els programes mixtos i la col·laboració publicaprivada complint els objectius de millorar l’ocupació i facilitar el trànsit cap al mercat laboral. A més a més, l’acompanyament i l’orientació a les persones joves i la prospecció al teixit productiu del territori permet aconseguir un objectiu professional a mitjà i/o llarg termini, fomentant la participació en accions formatives professionalitzades, que en molts casos finalitzen amb la formalització d’un contracte de treball.

D’altra banda, el projecte considera que el retorn al sistema educatiu d’aquestes persones joves també és un èxit. En aquesta edició, tres joves participants del projecte formalitzaran la matrícula entre els mesos de juliol i setembre per continuar els seus estudis i millorar la seva qualificació professional. Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu, en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil d’acord amb els “Projectes Singulars” de Garantia Juvenil.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.