El Club Natació Tàrrega i l’ajuntament de Verdú signen un conveni per la cessió de la piscina municipal

L’alcalde de Verdú, Josep Mas i la presidenta del Club Natació Tàrrega, Maitxe González firmaven aquest divendres un conveni per la cessió de la piscina municipal de Verdú al club targarí, per fer ús de les mateixes durant aquest hivern mentre durin les obres de reforma de la piscina municipal coberta de Tàrrega. Segons ha explicat a Ràdio Tàrrega presidenta del CN Maitxe Gonzalez, “aquesta mateixa setmana es posaran en marxa les obres d’adequació d’aquest espai, per tal d’instal·lar climatització i vestidors”. Unes obres que es preveu durin uns deu dies.
La piscina climatitzada de Verdú permetrà que els socis del CN Tàrrega puguin tornar a nedar, després de veure aturada la seva activitat amb el tancament forçat per mesures sanitàries de la piscina coberta de la capital de l’Urgell durant la pandèmia de la Covid-19.

Segons González, “aquest acord és fruit d’una reunió convocada divendres per l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, amb membres de la junta del CNT, els regidors d’esports i finances, representants de la Diputació de Lleida, del Consell Comarcal de l’Urgell i el director general de la Secretaria de l’Esport. Una reunió multilateral que remarca segons González “la magnitud del problema”. En aquesta trobada es va exposar la casuística actual del Club que ara mateix pateix “una situació econòmica complicada” que no facilita una inversió de prop de 40.000 euros per afrontar el projecte de climatització de la piscina de Verdú si no és amb ajut de les administracions. En aquest sentit al club està treballant per demanar un Ajut impacte i un crèdit a la Secretaria General de l’Esport.

La presidenta del CN Tàrrega ha explicat que “la situació econòmica és delicada i per això estem en un procés de parlar amb el consistori sobre la possible cessió del pavelló a l’Ajuntament de Tàrrega. Nosaltres els vam posar unes condicions i ara és el consistori qui està estudiant-les. Una vegada aquestes condicions ens retornin a la junta, farem una assemblea de socis del CN Tàrrega on decidirem si sí, o si no i ja veurem què passarà”.

Maitxe González ha remarcat que s’ha fet una feina molt important a nivell de club que ha donat molts fruïts esportius aquests darrers anys i que era una llàstima que tot l’esforç es malbaratés per no trobar una solució a la situació.

Des de l’Ajuntament de Verdú s’ha explicat que ha estat molt fàcil arribar a un acord amb el Club Natació. Un acord que segons l’alcalde Josep Mas consisteix en que “nosaltres els hi cedim la piscina durant aquest hivern, el CN pagarà la inversió a fer que després podran retirar, i ells també es faran càrrec de les despeses”.

Per la seva part l’alcaldessa de Tàrrega Alba Pijuan Vallverdú ha explicat que en la reunió de divendres es va exposar que la voluntat del consistori targarí és “el d’ajudar a la totalitat del club assumint tots els seus deutes que ascendeixen a 385.000 euros a canvi de la cessió de la titularitat del pavelló”. Pijuan ha destacat la bona voluntat de totes les parts per mirar d’arribar a acords que desencallin la situació.

Ràdio Tàrrega

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.