El Consell Comarcal de l’Urgell aprova un pressupost continuista i sense noves inversions

El Consell Comarcal de l’Urgell ha aprovat aquest dijous el pressupost pel 2016 que ascendeix a 6.160.389,68 euros sumant el consorci Urgell Net, l’Abocador i el mateix Consell.

El president de l’ens comarcal Salvador Bonjoch, ha explicat a Ràdio Tàrrega que “es tracta d’un pressupost similar al de l’any passat, continuista i sense inversions, ja que les inversions que afrontarem corresponen al pressupost anterior com son les deixalleries de la Fuliola que s’està acabant i s’haurà de pagar, la de Maldà i la de Rocallaura, a més de l’ampliació del dipòsit controlat de RSU de l’abocador de Tàrrega”. També s’afrontarà la renovació de la flota de camions per a la recollida d’escombraries, en els que també s’instal.laran bàscules per poder pesar la brossa que es recull a cada municipi destinades a millorar les quotes de reciclatge.

Pel president del Consell Comarcal de l’Urgell, el fet principal que provoca que no hi hagin noves inversions aquest 2016 “és l’enorme deute que té la Generalitat amb les administracions locals i comarcals”. Bonjoch ha detallat que en el cas de l’Urgell el deute s’enfila fins a 1.600.000 euros, que provenen del PUOSC i del Fons de Cooperació de les administracions. “Ara mateix hem cobrat el Fons de Cooperació corresponent al 2013”, ha dit.

Més concretament el pressupost augmenta un 5% en relació a l’any passat que bàsicament es refereix al capítol 1 destinat a personal, que totalitza 1.727.000 euros. En aquest apartat Salvador Bonjoch ha detallat que “hi ha hagut augment en la plantilla de treballadors, augmentem l’1% el sou com marca la llei i pagarem la part de la paga extra pendent del 2012”. Actualment la plantilla total de treballadors del Consell Comarcal sumant els organismes adherits volta la setantena de persones.

Per la seva banda els dos representants de la CUP Consell han votat en contra d’aquests pressupostos. En un comunicat han criticat que la información dels mateixos els ha arribat tard i asseguren que no era prou detallada i consideren que els sous dels membres de govern són excessius.

També consideren innecessària i supèrflua bona part de la partida d’‘Atencions protocol·làries i representatives’, que és de 7.562 euros.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.